RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse deltar i Arctic Challenge

Sist oppdatert:
Under helgens finale i Arctic Open, vistes rå kjøring i skjønn forening med flammer, storskjermer og en svær quarter i klassisk Arctic Open-stil.

(YEYE/Tacky.no): Under helgens finale i Arctic Open, The Arctic Challenges’ kvalik ble det vist frem rå kjøring i skjønn forening med flammer, storskjermer og en svær quarter i klassisk Arctic Open-stil.

Bærumsgutten Fredrik Scuderi vant lørdagens kvalifisering til snowboardkonkurransen The Oakley Arctic Challenge. Han sikret seg dermed startnummer til neste helgs arrangement i selveste Holmenkollen. Ulrik Badertscher fra Nittedal kapret andreplassen. Det var små marginer mellom første og andreplassen. Daniel Josefson fra Narvik ble nummer tre i lørdagens Arctic Open i Varingskollen, og kapret en plass til The Oakley Arctic Challence med dagens høyeste hopp – 6,2 meter over kanten.

Snowboardbriller snowboard briller
Snowboardbriller snowboard briller

Overbeviste stort
Fredrik Scuderi fra Bærum vant gårsdagens konkurranse og overbeviste stort med en chuckflip 5,7 meter over kanten og høye backside airs. Han oppnådde 16,3 poeng og sikret seg en plass til toppkonkurransen The Oakley Arctic Challenge. Han har lenge vist seg som en toppkjører med gode plasseringer i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Nummer to og tre
På andreplass kom Ulrik Badertscher fra Nittedal med 15,6 poeng. Han imponerte også med avanserte tricks som chuckflip 720 og jevnt over høye svev. Det rakk ikke til helt til topps, men han fikk virkelig vist seg som en klassekjører med en bra fremtid i sporten.

Med dagens høyeste hopp endte Daniel Josefson fra Narvik på tredjeplass. Hans 6,2 meter høye svev sikret han imidlertid plass til TAC. Her skal han konkurrere med et tyvetalls av verdens beste quarterpipekjørere.

Arrangementssjef Jens Erik Holmquist som selv trener noen av landets fremste kjørere, og han var imponert over nivået i konkurransen:

- Nå fikk vi sett at det er mange unge kjørere som har guts og teknikk som takler store utfordringer. Helgens quarterpipe var syv meter høy og det er ikke ofte norske kjørere får prøvd seg under slike forhold.

Resultater:
1. Fredrik Scuderi
2. Ulrik Badertscher
3. Daniel Josefson
4. Joachim Nyhaugen
5. Inge Wiig
6. Ståle Sandbech
7. Kári Guttormsson
8. Len Roald Jørgensen
9. Simen Neraker
10. Mats Hofgård
11. Martin Skogholt
12. Manuel Pietropoli
13. Stian Aannestad
14. Jessie Blackwell

Se bilder og videoklipp fra finalen her:

Bildeserie: Finalebilder fra Arctic Open
Bildeserie: Flammende finaleshots fra Varingskollen
Video: Se alle videoklipp fra semifinalene og finalene i Arctic Open i Varingskollen

Mer fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere