RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse er mektigst i medie-Norge

Sist oppdatert:
Ingen av akersgata-redaktørene, eller Se og Hørs Odd J. Nelvik nådde helt opp. Se hvem som er mektigst i norsk mediebransje.

Dagbladet har rangert de mektigste personene i Norge. Et utall av personer har blitt veid, og funnet for lett. 25 har havnet på listen over de mektigste i Norge.

Innen mediesektoren er det John G. Bernander som rangeres som den mektigste i Norge. Han raser forbi Kjell Aamot som har hatt førsteplassen på Dagbladets medieliste de siste tre årene. Men i år er det altså NRK-sjefen som topper listen over de mektigste mediepersonene i Norge.

Dagbladets maktpanel viser til at han kjører kynisk videre med "gullrekka" og tar innersvingen på TV 2. I tillegg utnytter han sin politiske erfaring og får tiltrengt lisensøkning ved APs hjelp.

Aamot på andreplassen scorer høyt på grunn av Schibsted-konsernets størrelse, hvor han fortsatt er den ubestridte leder. Tredjeplassen opptas av Kåre Valebrokk, som hopper opp fra en tiendeplass i fjor. Dagbladets maktpanel begrunner det blant annet ved at han begikk konsesjonsran på åpen gate ved å kjøpe opp Kanal4.

Trygve Hegnar plasseres på en fjerdeplass, i kraft av sine finansielle muskler og sin ustoppelige meningsproduksjon. Femteplassen besittes av Dagens Næringslivs Amund Djuve, som leder en avis som avslører uhumskheter i norsk næringsliv.

Verken Dagbladets sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen eller redaktør i konkurrent VG, Bernt Olfusen nådde helt opp på Dagbladets liste. Det gjorde heller ikke Odd. J. Nelvik, sjefredaktør i landets største ukeblad, Se og Hør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere