President Barack Obama er en mann som er for åpenhet. Derfor vil han fra desember av loggføre alle personer som får lov til å møte ham i Det hvite hus. Deretter vil listen til slutt bli offentliggjort.

Men allerede nå letter han på sløret.

Nå har han nemlig lagt ut en liste på totalt 480 personer som var de første til å få besøke ham etter at han ble innsatt som president.

Den omfattende listen inneholder navn på både kjendiser og fremstående politikere. Lobbyister og andre bekjente står også på listen.

George Clooney, Oprah Winfrey og Bill Gates er noen av de første som fikk møte presidenten etter at han var var på plass i Det hvite hus.

Fredsambassadør for FN
Clooney er fredsambassadør for FN, og fikk møte Obama allerede i februar.

Clooney har et stort engasjement for Darfur, og har sammen med sin far, journalisten Nick Clooney, en stiftelse som jobber for levevilkårene i det komplekse afrikanske området.

Clooney har under filmfestivaler arrangert veldedighetsfester for å samle inn penger til saken.

Da han var i Det hvite hus fikk han snakke med både president Obama og visepresident Joe Biden om det konfliktfylte området.

- Jeg synes ikke at folk som meg skal dra til slike steder og så komme tilbake og fortelle hvor fælt det er. At folk der omtrent ikke overlever, er kunnskap jeg mener folk skal ha allerede, sa Clooney etter å ha møtt presidenten.

En «milepæl i statlig gjennomsiktighet».

Det hvite Hus sier offentliggjøringen av listen er en «milepæl i statlig gjennomsiktighet».

De opplyser at de bare vil offentliggjøre lister som er 90 dager gamle eller eldre.

Listen som nå er offentliggjort, dreier seg om personer som har møtt presidenten fra 20. januar og fram til 31. juli.

Hele listen finner du her.