Disse filmene bør du leie

Svært sexy dramatiske kjærlighetshistorier, lange spekulative voldtekter i elendig fransk filmsuppe og utrolige kostymer i romantisk komedie. Dette er helgens videofilmer.

27.02.04 14:22

Romantikk:

Down with Love

Denne filmen med Renée Zellwegger og Ewan McGregor er noe av det mest sukkersøte du kan finne. Dermed er det også en perfekt date-film for forelskede par. Frk. Zellwegger spiller Barbara Novak som i 1963 reiser til New York for å promotere sin nye bok: "Down with Love." Boken handler om kvinners frigjøring og når den kommer ut får den store konsekvenser for det mannsdominerte samfunnet og spesielt den mannssjåvinistiske Catcher Block (Ewan McGregor). Filmen er først og fremst utrolig stilig, og mer romantisk enn morsom. Den er aldri kjedelig, men kunne selvfølgelig vært et par hakk bedre. Fin for deg som ønsker romantikk ispedd utrolige kostymevalg. David Hyde Pierce fra Frasier spiller også i filmen, i en rolle som er utrolig lik hans Frasier-rolle.

Drama:

Prozac Nation

Trist. Tristere. Prozac Nation. Erik Skjoldbærgs filmatisering av romanen til Elizabeth Wurtzels roman har den vidunderlige Christina Ricci i hovedrollen og er alt annet enn en oppfløftende historie. Lizzie, hovedpersonen, rømmer fra sin mor (vidunderlig spilt av Jessica Lange) og prøver å finne en frihet for seg selv. Det klarer hun ikke og går inn i forhold etter forhold til hun møter en psykiater (Anne Heche) som hjelper henne med å stabilisere sine følelser, men med ringvirkninger. En trist og fæl film, men en meget god film. Anbefales.

The Secretary

Har du lyst til å se en litt annerledes film er dette valget for deg. James Spader og Maggie Gyllenhaal spiller i dette romantisk erotiske dramaet hvor grensene flyttes litt. Helt klart en interessant film på flere nivåer, og kan være en øyeåpner for mangt. Budskapet er enkelt nok: Kjærlighet kan være så mangt.

Irréversible

Denne filmen skal du ikke se. Den er for det første ikke spesielt bra, for det andre utrolig spekulativ og vil sørge for at du får alt for mange helt forjævlige bilder på hjernebarken. Styr unna så langt at du heller havner i fiskebutikken enn i videohyllene.

Action:

The League

Egentlig en utrolig tegneserie som ikke akkurat ble noen klassiker i filmform. Sean Connery leder an gruppen som består av Allan Quatermain, Tom Sawyer og Jekyll for å nevne noen. En helt OK film med en morsom grunnhistorie, som selvfølgelig nok skulle vært mye bedre.

Bad Boys II

Denne filmen må du for guds skyld styre unna. Utrolig elendig action. Vi tar den bare med her for å advare mot den.

Fantasi/SF:

Chihiro og heksene

Vidunderlig mottatt av kritikere verden over, men ikke så god som de skal ha det til. Historien er fantasifull nok - Chihoro skal flytte til et nytt sted med sine foreldre. De går inn i et gammel tempel og kommer til et bad for guder. Der møter Chihoro padder, hekser og mye annet rart. Filmen har strålende animasjon og en interessant historie, men er ingen klassiker.

Pirates of the Caribbean

En av fjorårets store overraskelser med Orlando Bloom, Johhny Depp og den nydelige Kiera Knightley. En heidundrende film som underholder fra første minutt til det siste. DVDn har også masse ekstramateriale. Lei, men aller helst ei.

Grøsser:

Midtsommer

En god dansk grøsser, selv om den minner ganske mye om Villmark. Det hele dreier seg om en midstommerfest hvor ting går litt på skakke... Du vil garantert skvette og hoppe ut av setet. En film som setter i gang blodpumpa.

Thriller/spenning:

Identity

John Cusak og Ray Liotta spiller hovedrollene i denne forvirrende, men spennende thrilleren. Dette er et intelligent stykke film. Vi skal ikke avsløre for mye av handlingen... men dette er moro.

Komedie:

Bruce Almighty

Denne komedien med Jim Carrey som Gud for noen dager er utrolig morsom til omtrent halvveis i filmen. Da blir den utrolig sukkersøt og veldig moralistisk. Det er mye morsommere når Jim er Gud og bruker sine krefter slik nesten alle oss andre ville gjort det, og absolutt ikke så morsomt når han liksom skal ta i mot alle verdens bønner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag