*Nettavisen* Nyheter.

Disse filmene kan du se med kjæresten

Er du lei av at dere alltid ser den samme typen filmer, fordi kjæresten alltid får bestemme? Her er filmene som løser problemet!

(BIIPMAG): Definisjonen av hva som er en typisk «jentefilm» og «guttefilm» er ganske utflytende, og vi vet at alle har forskjellig smak. Men likevel er det noe med action som gutter tiltrekkes av, og det samme med romantikk for jenter. Disse filmene bør imidlertid slå an hos begge to:

Hvilke filmer synes du er best å se sammen med kjæresten? Kommentér under!

«Jentefilmer» gutter kan like:

Once
To musikere i Dublin møtes, og det oppstår (bokstavelig talt) søt musikk, men den ene er gift og har et barn.

Dette vil hun like: Det er en utrolig søt film, i en scene drar jenta med seg støvugeren sin over hele byen, for at han skal fikse den. Aww.
Dette vil han like: På grunn av all musikken – den mannlige skuespilleren har skrevet den, hvilket betyr at den ikke kan være jentete. Han har skjegg, tross alt.

HTML EMBED

Da han møtte henne (When Harry met Sally)
Harry og Sally møtes når de uteksamineres fra universitetet i Chicago, og sitter på i samme bil til New York. De ser ut til å hate hverandre. I årenes løp støter de på hverandre, og blir etter hvert venner, før de innser at de har dypere følelser for hverandre.

Dette vil hun like: Sukk, det er en scene hvor Harry og Sally endelig møtes på nyttårsaften. Romantikken lever!
Dette vil han like: Meg Ryans fantastiske scene hvor hun faker en orgasme.

HTML EMBED

Den fabelaktige Amélie fra Montmartre
Amélie er en servitrise som observerer og griper inn i andres liv, i stedet for å være tilstede i sitt eget. Hun blir forelsket i en fremmed, men tør ikke fortelle ham hva hun føler. Hun sender ham ut på et komplisert rebusløp/skattejakt, og hele storyen er rett og slett utrolig finurlig, morsom og søt.

Dette vil hun like: Vi liker alle å spille spill, og Amélie er en mester på området.
Dette vil han like: Vel, Audrey Tatou er nydelig, og karakteren Amélie er både merkelig og smart, på en utrolig sjarmerende måte.

HTML EMBED

Thelma & Louise
En servitrise og en husmor skyter en voldtektsmann, og rømmer i en Thunderbird, lurer seg unna politiet, plukker opp en heit haiker, og (spoiler-advarsel!) filmen ender med den beste selvmordsscenen noensinne.

Dette vil hun like: Det er den ultimate «Girl Power»-filmen, om kvinner som knytter sterke bånd og vennskap, står opp for rettighetene sine, og forsvarer seg selv mot vold og trakassering. Ikke minst var dette Brad Pitts første, store gjennombrudd på film, og det er lett å se hvorfor.
Dette vil han like: Biljakter, hot sex, og MILF-en Geena Davis.

HTML EMBED

Alle elsker Mary
Denne romantiske komedien kan virke som en typisk chick-flick: Gutt møter jente, gutt forelsker seg i jente, gutt og jente mister kontakten, jente forelsker seg på nytt, gutt forsøker å få jente tilbake. Bortsett fra at manuset er hysterisk, og gjør denne filmen til så mye, mye mer.

Dette vil hun like: I hjertet av denne filmen er en sann kjærlighetshistorie – en nerdete gutt forelsket i den peneste jenta på skolen. Han vokser opp, og gjør det han må for å vinne hjertet hennes. Aww!
Dette vil han like: Han vil le seg skakk gjennom hele filmen – fra scenen hvor Ben Stiller setter fast penisen i glidelåsen, til scenen hvor Cameron Diaz putter det hun tror er hårgelé i luggen.

HTML EMBED

«Guttefilmer» jenter kan like:

Blow
Basert på en sann historie, skildrer denne filmen oppblomstringen av kokainindustrien i Amerika i 70-årene. Historien er sentrert rundt George Jung, en dealer som på et tidspunkt var ansvarlig for 85% av kokaintilførselen i USA.

Dette vil han like: Georges første møte med den beryktede dopkongen Pablo Escobar er fylt med spenning.
Dette vil hun like: Flere guttefilmer hun vil like inneholder flere skuespillere av typen «eye candy», og Johnny Depp som George Jung er ikke så verst å se på.

HTML EMBED

Snatch
Snatch følger de sammenkoblede historiene om en stjålet diamant, en dirty underverden med illegal boksing, tvilsomme våpenhandlere, hevngjerrige svinerøktere, Brad Pitt som irsk tater.. Og i det hele tatt.

Dette vil han like: Fight Club kan bare legge seg. Brad Pitts beste slåssescener er i Snatch – runde på runde med boksing med bare nevene. Herlig.
Dette vil hun like: Brad Pitt spiller utrolig bra, og er akkurat passe sleip og møkkete. Storyen er dessuten så fascinerende, at selv en motstander av voldsfilmer, vil bli hekta likevel.

HTML EMBED

Pulp Fiction
Pulp Fiction er både skrudd, voldelig og utrolig morsom – en moderne krimklassiker. Det er filmen som gjorde John Travolta kul igjen, og Samuel L. Jackson kul for alltid.

Dette vil han like: Samuel L. Jackson har brukt mye av karrieren sin på å forsøke å kopiere bad-ass attituden til karakteren Jules – som er mye av filmen.
Dette vil hun like: Travoltas date med Uma Thurman er genial. Dansescenen deres vil få alle andre dansefilmer til å blekne i forhold.

HTML EMBED

Oceans 11
Det er ikke til å komme ifra at Oceans 11 har et stjernegalleri av skuespillere med på laget. Blant annet Matt Damon, Brad Pitt, George Clooney er med i gjengen på 11 kjeltringer som forsøker å robbe tre casinoer i Las Vegas - samtidig.

Dette vil han like: Plottet og kuppet i seg selv gjør hele filmen: Det er uforutsigbart og minneverdig.
Dette vil hun like: Hallo! Nevnte vi ikke Matt Damon, Brad Pitt og George Clooney?

HTML EMBED

Kill Bill
Over to akter serverer Quentin Tarantino kung fu-hevn, som i grunnen topper listen over «guttefilmer» som absolutt er severdig for jenter. Uma Thurman spiller en tidligere snikmorder som ble forrådet av sin tidligere arbeidsgiver Bill – som skjøt henne og forlot henne for å dø på bryllupsdagen hennes. Thurmans karakter «The Bride» legger på en reise med én misjon: Å drepe alle som sviktet henne.

Dette vil han like: Volume 1 inneholder blant annet en svær kampscene, hvor The Bride slåss mot og lemlester The Crazy 88, Lucy Lius tropp av mordere.
Dette vil hun like: Hele Uma Thurman oser av girl power, og gjør begge filmene mer enn verdt å se. Hele hevnaspektet er fascinerende, og ikke minst er hele idéen om en en kvinnelig drapsmaskin ...forlokkende.

HTML EMBED

(kilde: askmen.com, thefrisky.com)

Les også:

Ny film om piratene
- Ny Sex og singelliv-film
Her er Norges Oscar-håp
Se Hennies flygende engel

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag