RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse fjellovergangene er stengt

Sist oppdatert:
Vintervær skaper forsinkelser for mange som skal over fjellet til jul.

Årets juletrafikk ble hindret av uvær og kraftig vind, og en rekke stengte fjelloverganger møtte bilister som ville over fjellet i Sør-Norge i helga.

Mandag er det fortsatt kolonnekjøring eller stengte veier på flere fjelloverganger. Riksvei 7 over Hardangervidda er ved 12-tiden fortsatt stengt, mens riksvei 15 over Strynefjellet er åpnet for kolonnekjøring. Det er videre kolonnekjøring på E16 over Filefjell og E134 over Haukelifjell.

Stort sett opphold tirsdag

Når det gjelder tirsdag, lille julaften, melder Storm Weather Center at de stort sett venter oppholdsvær i fjellet i Sør-Norge på dagtid, mens det mot kvelden og natta ventes litt nedbør. Det er meldt om skiftende bris i vest og fint vær på østsiden av fjellet.

Sjekk oppdaterte veimeldinger hos Statens Vegvesen

Bilistene er blitt rådet til å vente og se an forholdene, men det er ventet stor utfart mandag - og særlig lille julaften.

Rådet til bilister som skal over fjellet er å beregne god tid, ta med godt med klær og ha mat og drikke i bilen, samt kjettinger og spade i bagasjerommet.

Spør om alternative ruter
- Det har vært spådd bedre forhold utover mandagen, uttalte vaktoperatør Rune Wahlstrøm ved Veitrafikksentralen til Nettavisen mandag morgen.

Været : Avlyser hvit jul i sør

Sjekk ditt vær her på Nettavisen

Så langt veitrafikksentralen har oversikt over, ser det ut til at mange har fulgt oppfordringen om å vente med å legge ut på veiene.

- Ja, mange har nok ventet til mandag, men vi har hatt en del som ringer og spør om alternative ruter, legger Wahlstrøm til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere