*Nettavisen* Nyheter.

Disse gleder vi oss mest til

2010 serverer spillperler på rekke og rad. Disse får Spillmagasinet til å sikle ekstra på kragen.

07.01.10 13:18

Spillåret 2009 vil ikke gå i historien som et tafatt tittelår. Med storkanoner som «Modern Warfare 2», «Assassins Creed 2» og «Dragon Age: Origins» i kofferten blir det umulig, nærmest straffbart å påstå. Men at finanskrisen satte en støkk i spillindustrien kan man ikke stikke under en stol.

Hvilke spill gleder du deg til i 2010?

Derfor er det så fint at industrien har en større forkjærlighet for konseptet «å utsette», fremfor «å avlyse». Dette fører til at 2010 ser ut til å bli et heidundranes «gaming»-år hvor stortitlene går sin ultimate seiersgang. Spillmagasinet har listet opp de som per dags dato ser vanvittig lovende ut.

PS: Listen er ikke rangert fra best til dårligst på noe som helst måte.

Heavy Rain
(PS3), 2010

I korte trekk handler «Heavy Rain» om jakten på den brutale seriemorderen «Origami Killer». Vedkommende går etter gutter på mellom ni og tretten år, og du styrer i alt fire forskjellige personer og får servert historien fra ulike vinkler. Den ene er faren til ett av ofrene, mens de andre er henholdsvis journalist, privatetterforsker og FBI-mann. «Heavy Rain» ser ut til å være et utrolig nyskapende spill innenfor eventyrsjangeren, dog fallhøyden er stor etter all «hypen» fra Sony. Likevel, dette ser særdeles spennende ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mass Effect 2
(PC, Xbox 360), 28. januar

Bioware har selv gått ut og sagt at kvaliteten i «Mass Effect 2» er enestående. Selskapet har visstnok forsterket intensiteten i skytedelen, dybden og fyldigheten i rollespilldelen. Dette er ikke å fornekte da forgjengeren lyser på spillhistoriehimmelen som et av tidenes beste rollespill. En «sci-fi»-epos oppfølger fra Bioware som overgår det første spillet i serien? Ja takk!

Klikk på bildet for å forstørre.

Final Fantasy XIII
(PS3, Xbox 360), 9. mars

Bare det faktum at vi er på nummer tretten i serien (fjorten medberegnet FFX-2) sier vel sitt? Square-Enix (tidligere Squaresoft) har underholdt østen i årrekker og er det japanske rollespillet som har den desidert største stjernen også i den vestlige verden. Selskapet har levert så utrolig nydelige historier, så minnerike karakterer og uforglemmelig musikk. Undertegnede ville vært en skam for Spillmagasinet om ikke «Final Fantasy XIII» tente en ekstra gnist i «glede seg»-delen av hjernen. Nå også på Xbox 360!

Klikk på bildet for å forstørre.

Starcraft II
(PC, Mac), Første halvår

Det er hele tolv år siden vi satt på gutte- eller jenterommet og «nerdet» «Starcraft». I 2010 føler altså Blizzard at oppfølgeren er klar for verdenspublikumet. Det er vel ingen sjans overhode for at dette skal gå galt? Hallo? Spillet omhandler tre ulike raser, hvorpå hver enkelt rase får sin unike enspillerdel. Det er lenge siden et strategispill har trigget Spillmagasinets sanser så hardt. Ohh, joy!

Klikk på bildet for å forstørre.

The Last Guardian
(PS3), 2010

Undertegnede er av den oppfatning at «Ico» og «Shadow of the Colossus» er noe av det beste, vakreste og mest kunstneriske noensinne laget i spillverdenen. De har lagt igjen et inntrykk som få spill har klart å matche. Noe unikt. Noe udefinerbart. Når da utvikleren av disse to hjertevinnerne lanserer «The Last Guardian» i 2010 drypper en liten gledeståre fra øyekroken. Videoklipp publisert fra spillet avslører at det kunstneriske uttrykket ser ut til å ligne de to forannevnte. Dette blir uhyre interessant!

Klikk på bildet for å forstørre.

God of War 3
(PS3), Mars

Hvordan si dette uten å avsløre for mye? Hmmm... Var det noen som spilte ferdig «God of War 2»? Når det store slaget skulle kjempes. Når det ultimate klimaks skulle nå sitt enda mer ultimate høydepunkt? Så sluttet det!! Er det rart vi gleder oss til spillet som gjør trilogien komplett? Dessuten var forgjengerne to fantastisk underholdende actionspill. Samme fotspor med overhalte grafikk? Det er vel ingen grunn til ikke å gni hendene sammen i mars 2010.

Klikk på bildet for å forstørre.

Halo: Reach
(Xbox 360), Siste halvår

Da journalist og programleder på det amerikanske «Gametrailers TV» og «Spike TV»,Geoff Keighley, så smakebiter av «Halo: Reach» for første gang ble han dypt imponert. Han mener at «Reach»-verdenen er fenomenal, og tror det kommer til å bli det største spillet i 2010. Visstnok blir det enorme skrittet fremover fra Bungies, «Halo. ODST». Spillmagasinet velger å dele Keighleys syn. Om ikke det beste, så i hvert fall helt i toppsjiktet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bioshock 2
(PS3, PC, Xbox 360), Februar

Det første «Bioshock» spillet kom ut av absolutt ingenting. Markedsføringen rundt spillet var ikke enorm og ryktebørsen var relativt stille. Men som et lynnedslag slo det ned i norske butikker og anmelderne var i ekstase. Noen påsto at dette var årets viktigste spill, mens andre ba leserne på sine knær om å kjøpe dette spillet for å redde nyskapende spillindustri. Oppfølgeren ser enda større ut. Filmklipp og bilder som er avslørt hinter om at noe stort vil skje i februar 2010.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gran Turismo 5
(PS3), 2010

Det er ikke uten grunn at «Gran Turismo» har ikledt seg klengenavnet «verdens beste bilspill». For hvert nye tilskudd i serien presenteres nytt, realistisk og herlig. «Forza Motorsport 3» kastet seg inn i bilspillduellen i år, men kjenner vi «Gran Turismo» rett er det en utfordring, fremfor et hinder. Forventningene står i taket til kongen av bilspill. Spillmagasinet håper og tror at det femte spillet i leverer høyoktans fart og moro!

Klikk på bildet for å forstørre.

Trackmania 2
(PC), 2010

Trackmania kom som manna fra himmelen for alle som savnet gode gamle «stunts». Muligheten til å hoppe, kjøre looper og generelt være totalt bajas med bil uten å måtte forholde seg til normale fysiske lover var en drøm. Senere har konseptet blitt utvidet til å bli tidenes utvilsomt beste multiplayer bilspill - og de har til og med laget verdens beste gratisspill i serien. Og i løpet av 2010 kommer den første stooore oppgraderingen av spillet med råere grafikk, bedre omgivelser og ... mye mer moro! Slik må man glede seg til!

Klikk på bildet for å forstørre.

Hvilke spill gleder du deg til i 2010?

Nå sitter både du og jeg igjen med en fornemmelse av at noe mangler. At flere spill burde vært på denne meget eksklusive listen. Selvsagt har vi rett. Det kommer så enormt mye mer som kaster forventningene til himmels, men det det blir rett og slett for mye å presentere samtlige med fascinerende bilder og velskrevne ord. Det Spillmagasinet selvsagt er tilbøyelig til å gjøre er å ramse opp noen ekstra godbiter på tampen av artikkelen. Flere av disse er vel så mye å håpe på som de 9 nevnt ovenfor. Bare hør på dette:

Alan Wake (Xbox 360), Mafia II (PC, PS3, Xbox 360), Star Wars: The Old Republic (PC), Super Mario Galaxy 2 (Nintendo Wii), Max Payne 3 (PC, PS3, Xbox 360), Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360), World of Warcraft: Cataclysm (PC), Fable 3 (Xbox 360), Battlefield 3 (PC), Splinter Cell: Conviction (Xbox 360), Resident Evil Portable (PSP) og Okamiden (Nintendo DS).

I tillegg er det ikke annet å forvente enn obligatoriske titler fra «Need for speed»-universet, «Call of Duty»-imperiet og «Fifa»-arenaen. Titlene etterlater uansett ingen tvil. Vi gleder oss til spillåret 2010!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag