Disse gutta tjener penger på jobben du hater

- VIKTIG MED GODT HUMØR: Når du skal flytte for noen som bor i åttende etasje i ei høyblokk uten heis, så er det viktig med godt humør, sier Steffen Halvorsen (til venstre) og Kjell Anders Naphaug Strand. Foto: Inge Fjelddalen (Telemarksavisa)

- VIKTIG MED GODT HUMØR: Når du skal flytte for noen som bor i åttende etasje i ei høyblokk uten heis, så er det viktig med godt humør, sier Steffen Halvorsen (til venstre) og Kjell Anders Naphaug Strand. Foto: Inge Fjelddalen (Telemarksavisa)

Finanskrisa ble lykken for Steffen (29).

(Telemarksavisa): Eier og daglig leder, Steffen Halvorsen (29), startet med flyttejobber ved siden av jobben sin for fire-fem år siden.

– Da startet jeg med bilen til fatter og en lånt henger. Etter 11 år som snekker så kom finanskrisa, og så ble vi permittert, og da fant jeg ut at det var på tide å satse for fullt, sier Halvorsen.

Han gjorde enkeltmannsforetaket sitt om til et aksjeselskap fra 1. januar i år. Han har nå ansatt to personer, og for to uker siden flytta Halvorsen frakt & flytting AS inn i leide lokaler på Nenset i Skien, rett i nærheten av Skien trafikkstasjon (biltilsynet).

- Sten for sten
Steffen Halvorsen og Kjell Anders Naphaug Strand (28), som er ansatt i full stilling, synes det er gøy å flytte for andre.

– Vi hjelper folk i alle livsfaser, fra folk som flytter sammen for første gang, til tømming av dødsbo og flytting for folk som skiller seg, sier Halvorsen.

Han sier at de tidligere hadde mest oppdrag i Oslo, men at de nå konsentrerer seg mer og mer om Grenland.

– Det er først nå vi har begynt med næringsoppdrag, og vi har også fått en budbil som går i Skien, Porsgrunn og Bamble fra mandag til lørdag. Der har vi fått en del oppdrag, men har fortsatt kapasitet til mer, sier Halvorsen.

Han har bygd firmaet forsiktig opp, og har nå en kranbil, en stor lastebil med kapell, to varebiler, en budbil, tre tilhengere og alt utstyret som trengs for flytting av piano.

– Jeg bygd firmaet opp sten for sten, og har ikke noe gjeld på bilene, sier Halvorsen, som mener at det er god plass til et flyttebyrå til i Grenland, hvor det fra før av er tre konkurrenter.

NYTT FIRMA: Kjell Anders Naphaug Strand (til venstre) og Steffen Halvorsen er fornøyde med firmaets nye kontor på Nenset i Skien. Foto: Inge Fjelddalen (Telemarksavisa)


Kunder i alle aldre
– Vi ser at det er et marked for dette, for det blir mer og mer til at folk setter ting bort. Folk som for eksempel kjøper en sofa på Skeidar, ringer oss for at vi skal hente sofaen, sier Halvorsen.

Naphaug Strand sier at kundene deres er folk i alle aldre, fra studenter som flytter hjemmefra for første gang, til eldre som skal flytte på gamlehjem.

Hittil har firmaet hatt mange næringsoppdrag. Da forventer ofte kundene at kontorpultene og inventaret skrus sammen igjen på stedet det flyttes til. Her får de også bruk for Halvorsens snekkerbakgrunn og Naphaug Strands IT-kompetanse.

– Noen av kundene vil ha det sånn at de bare kan skru på pc-en i de nye lokalene. Vi er et allsidig flyttebyrå, sier de to.

De har blant annet hatt oppdrag for kunder til naboen Grenland næringspark, og de har sikret seg en avtale om utkjøring for en møbelbutikk, hvor de både leverer og skrur sammen møblene.

– Vi har også kjøpt en kranbil, og hittil har det vært mye flytting av lekestuer og gamle bilvrak, forteller Halvorsen, som mener at det er en stor fordel at de nå har fått et eget kontor.

– For mange eldre kunder er det viktig å møte oss før de skal slippe oss inn i huset sitt. Og da er det fint å ha et kontor, sier Halvorsen og Naphaug Strand, som håper på mange flytteoppdrag framover.

– Målet vårt er jo å skape flere arbeidsplasser her i Grenland, og jeg håper jo at vi kan bli flere ansatte etter hvert, sier Halvorsen.

Les flere saker fra TA.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.