RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse har oftere sex

Foto: Jupiterimages (Getty Images/Polka Dot RF)
Tenåringer som sender mye SMS har større sannsynlighet for å ha sex og drikke alkohol.

(SIDE2:) Den nye studien understreker at det å sende mange tekstmeldinger ikke direkte fører til hyppigere sex, og større alkoholinntak eller narkotikamisbruk blant unge.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men forskerne mener det er en sammenheng mellom tenåringer som har et overdrevent SMS-bruk, og sannsynligheten for at han eller hun har hatt samleie eller drukket alkohol eller misbrukt narkotika – sammenlignet med dem som ikke sender så mye tekstmeldinger.

- Foreldre bør følge med
Studieleder og professor Scott Frank sier at en betydelig andel tenåringer utsettes for gruppepress, og har også ettergivende eller fraværende foreldre.

- Hvis foreldrene overvåker barnas SMS- bruk og bruk av sosiale nettsamfunn, så får de også oversikt over andre aktiviteter, sier Frank ved «Case Western Reserve University School of Medicine.»

I studien ble det gjort en undersøkelse blant 4200 studenter ved ulike videregående skoler, ifølge AP. Resultatet viser at en av fem skoleelever hadde et overdrevent SMS- bruk, og en av ni brukte svært mye tid på sosiale nettverk som for eksempel Facebook.

Uvisst hva de skriver om
Franks studie er omtalt som den første til å se på sammenhengen mellom sosiale nettverk og mobilvaner - og sex eller annen risikofylt atferd.

I studien viste det seg at ungdom som tekstet minst 120 ganger daglig, hadde nesten tre og en halv ganger større sannsynlighet for å ha hatt sex enn sine jevnaldrende som ikke var ivrige mobilbrukere.

Tenåringene som brukte mest tid på sosiale nettsamfunn, hadde større sannsynlighet for å ha vært involvert i slåsskamp eller drukket alkohol.

Franks studie har ikke gått inn på innholdet i tenåringenes tekstmeldinger, eller samtalene på de sosiale nettverkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere