RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Thinkstock)

Disse kan ødelegge for bikinikroppen

Sist oppdatert:
Avkjølende sommerdrikker inneholder like mange kalorier som en middag.

(SIDE2): Iskaffe, frappuccino og milkshake kan være fristende i sommervarmen, men hvis du ønsker å gå ned noen kilo før årets sommerferie kan det kanskje være greit å holde seg unna.

Et eget måltid
Iskaffe er for mange perfekt på varme sommerdager og flere kaffebarer og kaféer kan tilby ulike iskremlignende kaffedrikker.

Kaffekjeden Starbucks er en av de som kan friste med kalde og kaloririke sommerdrikker. Den verdenskjente kaffekjeden har de siste årene åpnet flere utsalgssteder her i Norge og på menyen står fristelsene i kø.

Ett eksempel er «jordbær frappuccino». Den høres kanskje sunn ut, men denne drikken inneholder nesten like mange kilokalorier som en Bic Mac fra McDonalds, skriver Daily Mail.

Med andre ord skal det ikke mye til før desserten blir mer kaloririk enn selve middagen. Denne frappuccino-varianten i stor størrelse fra Starbucks inneholder nemlig hele 459 kilokalorier, mens en Big Mac-burger fra McDonalds ligger på rundt 490 kilokalorier.

Og når vi først er inne på McDonalds - deres milkshake med sjokolade inneholder 340 kilokalorier (0,4 l). Kjøper du en milkshake i samme størrelse på Burger King vil du få i deg rundt 421 kilokalorier.

Det er kombinasjonen av sukker, helmelk og krem som bidrar til at mange av de kalde kaffedrinkene ender opp som kaloribomber. Til sammenligning inneholder en kaffe latte med helmelk rundt 150-200 kilokalorier.

Sunnere valg
Kaffe i seg selv er en av våre største kilder til antioksidanter og kan faktisk være ganske så sunt. Men bruker du helmelk og tilsetter både sukker og sjokolade- eller karamellsirup i hver kopp du drikker, kan dette fort føre til ekstra kalorier og ekstra kilo i løpet av ett år.

Likevel trenger du ikke å kutte ut alt som heter iskaffe eller andre deilige sommerdrikker og mange av de kjente kaffekjedene tilbyr «light»-varianter.

Ønsker du å kutte ned på kaloriene eller rett og slett være litt sunnere kan man for eksempel droppe verstingene som inneholder masse krem og sirup, samt velge en lettere melketype og mindre sukker uten at det trenger å gå utover smaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere