RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse kan kjøpe Lyn

Sist oppdatert:
En rederarving, en IT-topp og en søkkrik milliardær kan erstatte Atle Brynestad.

- Det blir ikke en investor som i dag, men flere eiere i det fremtidige selskapet, sier styreleder Erik Riste i FC Lyn Oslo.

NA24 - din næringslivsavis

- Det skjer noe nå
NA24 er kjent med navnene på minst tre rikinger klubben har henvendt seg til, og som kan komme til å erstatte dagens eneeier, den pressede Smart Club-gründeren Atle Brynestad.

- Jeg vet det skjer noe nå, og har fått en henvendelse. Men jeg vil ikke kommentere saken utover det, sier rederarving Tom Bergesen til NA24.

50-åringen var inne på eiersiden i klubben før Brynestad tok over etter 1998-sesongen, og hadde i 2006 en ligningsført formue på rundt en kvart milliard. Ifølge 2007-listen til Kapital er Bergesen god for 750 millioner.

- Vurderer du å engasjere deg på nytt?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier han muntert, men kortfattet.

IT-sjef vil bidra
Lyn har også kontaktet Visma-toppsjef Øystein Moan (48), som i 2006 hadde en skattbar inntekt på 19,6 millioner og en formue på 17,8 millioner.

- Jeg er blitt forespurt, og dette er noe som må vurderes. Men jeg er ikke rik nok til å fylle Brynestads sko alene, så det må flere til, ler Moan.

Og legger til at Lyn-eierskap neppe er noe tema for Visma AS, som omsatte for 2,7 milliarder i fjor, ifølge selskapets hjemmeside.

- Jeg tror det er ganske mange som kan tenke seg å støtte Lyn, som betyr mye for barn og unge i lokalmiljøet. Klubben vektlegger å dyrke frem egne talenter, og er virkelig et lokallag, poengterer Øystein Moan.

Tvenge-brødrene
NA24 er også kjent med at søkkrike Torstein Tvenge har fått en henvendelse fra vestkantklubben. 55-åringen ble i fjor ranket som landets 29. rikeste av Kapital med en formue på 4,7 milliarder.

Broren Øystein var blant Lyns rike onkler på '90-tallet, men sier at han ikke kommer til å spytte inn nye millioner i Ullevaal-laget.

- Jeg kan aldri tenke meg at Torstein er på vei inn heller, kommenterer han.

Torstein Tvenge har tross gjentatte henvendelser ikke ringt eller meldt tilbake. Tidligere tirsdag sendte milliardæren en SMS der han skrev at han var opptatt i et styremøte.

Vil ikke kommentere
- Jeg ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte noen investornavn før vi er i mål med prosessen. Vi bruker den tiden som er nødvendig, men ønsker jo å komme i mål så raskt som mulig, sier Lyn-styreleder Erik Riste.

Han ønsker heller ikke å kommentere Atle Brynestads tilbud om å la klubben overta et gjeldsfritt FC Lyn Oslo AS for en krone. Det er ikke klart hvilke forpliktelser som følger med. Brynestad har sagt opp avtalen med vestkantklubben, men er bundet til å finansiere utgifter ut 2009.

Les også: Brynestad gir bort Lyn

Les også: Brynestad slipper millionstraff

LYNS EKS-INVESTORER:
- finans- og shippinginvestor Aage Oxholm
- rederarving Tom Bergesen
- eiendomsinvestor Øystein Tvenge
- bilinvestor Erik O. Steen
- Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen
- eks-sponsorkonge Terje Bogen
(kilde: Aftenposten 28. juli 1995)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere