Gå til sidens hovedinnhold

Disse kattene går tur med eier - uten bånd

Kali og Shiva knurrer mot hundene i skogen. Les om de utrolige kattene.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

De fleste kastrerte og steriliserte katter trives best med late dager på sofaen, med en og annen tur bort til matskålen. Slik er det ikke hos Henrik Brattli Vold og kona Sarah Huby Vold.

Vi går gjerne noen timer før vi er hjemme igjen. Kattene følger oss hele tiden og ser ut til å storkose seg

Kattene deres, Kali og Shiva, (snart to år) er nemlig veldig glad i å være med på lange skogsturer.

- Kattene nekter å være alene igjen hjemme når vi skal på tur i skogen, så de kommer trippende etter oss, forteller Henrik.

Lange turer
Det er ikke småturer kattene blir med på. Ekteparet går som regel turer på seks-syv kilometer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi går gjerne noen timer før vi er hjemme igjen. Kattene følger oss hele tiden og ser ut til å storkose seg. De leker og klatrer i trærne underveis. Shiva kan synes det er litt skummelt hvis vi velger nye og ukjente turstier. Da klager han høylydt og kan finne på å snu og gå hjem igjen etter noen kilometer. Søsteren Kali er tøffere der, hun bryr seg ikke om vi velger en ny eller kjent tursti.

Les mer fra Dittdyr.no:

Ti ting du ikke visste om dyr

Vil du adoptere Carla

Slik opereres en gribb

Knurrer mot hunder
Det er ikke bare det at søskenparet liker å gå lange turer som skiller de fra andre katter. Kali og Shiva synes det er helt unødvendig at andre bruker turstiene de bruker.

Matfar Henrik humrer.

- Hjemme er de veldig glad i andre mennesker, og elsker å få oppmerksomhet og kos når vi får besøk. I skogen mener de det er helt unødvendig at der er flere enn oss. Møter vi andre er de overhode ikke interessert i å hilse på. I stedet knurrer de på alle vi møter. Spesielt hunder er lite velkomne der vi går tur, medgir Henrik

- Men også barn har måttet gå ulykkelige videre. Vi møtte en gang en mor og hennes to barn på tur. Ungene ble henrykte over å møte to katter på tur i skogen, og ville selvfølgelig hilse på. Kali og Shiva syntes ikke noe om å bli forstyrret på tur, så de knurret. Det var en slukøret familie som gikk videre.

Har kattene alltid vært glade i å være med på turer?

Fulgte etter til jobb
- Da de var små fulgte de etter meg på jobb. Det var ikke noe greitt, for de rotet seg stadig bort. Vi bor rett ved skogen, så de har egentlig vært med på turer siden de var ganske unge, forteller katteeieren.

Hvorfor tror du kattene blir med dere på disse turene?

- Tja, si det. Tror nok det skyldes eventyrlyst. De har det helt klart gøy på turene våre, og det ser ut som om de koser seg. Samtidig er de ikke spesielt glade i å være alene hjemme, det er kjedelig, ler matfar.

Og etterpå er det varm kakao foran peisen for alle sammen?

- Ja, nesten. Kattene er ekstra sultne og spiser godt før de sovner i en haug, forteller Kali og Shivas turkamerat Henrik Brattli Vold.

Har du opplevd noe lignenede? Diskuter på Dittdyr.no.

Kommentarer til denne saken