RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse kvinnene gjør en forandring

(Plan)
Sist oppdatert:
Se historiene til et knippe sterke kvinner.

(SIDE2:) Plan jobber for barns rettigheter verden over. De etablerer blant annet skoler og helsestasjoner, og sikrer tilgangen til rent vann. Også kvinner er en viktig del av deres arbeid, og i år markerer organisasjonen den internasjonale kvinnedagen med temaet «Empower Rural Women – End Hunger and Poverty».

Den internasjonale kvinnedagen feires hvert år den 8. mars.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Plan Asia arbeider mye med kvinner som bor på landsbygda. De får støtte til bedre levekår, helsetjenester og hjelp til at barna deres får en utdanning. Organisasjonen sier at de tror på å styrke kvinnene, og gi dem en stemme i lokalsamfunnet - slik at de blir en del av beslutningene som påvirker livene deres.

- Det som gjør meg aller lykkeligst, er at min mann nå gir meg en del av lønningen sin, og oppmuntrer meg til å delta i sparing og aktiviteter med kvinnegruppen min, sier Ho Thi Ton fra Vietnam. Hun er bonde, og ektemannen jobber som politimann.

I samarbeid med den lokale kvinnegruppen i Ta Rut, jobber Plan med et lån- og spareprosjekt, med mål om å gi fattige familier tilgang til finansielle tjenester.

Her kan du se og lese flere historier:

4969

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere