RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse landene mener innvandrere er en byrde

Sist oppdatert:
Mener innvandrerne forsyner seg av jobbene og sosiale goder.

En undersøkelse utført av Pew Research Center viser at majoriteten av befolkningen i Tyskland, Storbritannia og USA er positive til innvandrere, og mener de er en «styrke for landet på grunn av deres arbeid og talent».

Det samme kan imidlertid ikke sies om land som Spania, Polen, Hellas, Italia og Frankrike, hvor nesten en majoritet av befolkningen mener innvandrere er en «byrde for landet fordi de tar jobber og sosiale velferdstjenester».

- En byrde for landet
I Hellas og Italia var det henholdsvis 70 og 69 prosent av de spurte i undersøkelsen som mener innvandrere er en byrde for landet.

Tyskland, som er Europas største økonomi, er det landet i undersøkelsen som er mest positiv til innvandrere, og er hjemmet til seks millioner innvandrere født utenfor EU. Hele 66 prosent mener innvandrere er en styrke for landet, mens 29 prosent anser dem som en byrde.

USA har verdens største innvandrerbefolkning på 41 millioner mennesker. Det er imidlertid delte holdninger til innvandrere. 51 prosent i USA mener innvandrere er en styrke for landet, mens 41 prosent mener de er en byrde.

Positivt syn på innvandrere
Amerikanerne har et langt mer positivt syn på innvandrere i dag enn i 1994, da bare 31 prosent mente de var en styrke for landet og hele 63 prosent mente de var en byrde, ifølge Pew Research Center.

Norge var ikke med i undersøkelsen, men en annen undersøkelse fra mai i år, viser at tolv prosent av befolkningen mener innvandring er dårlig for Norge, mens 54 prosent mener innvandring er et gode. Undersøkelsen er utført av Ipsos/MMI på oppdrag fra Aftenposten og Dagens Nyheter.

(Saken fortsetter under grafikken).

Infographic: How Do Americans & Europeans View Immigrants? | Statista
You will find more statistics at Statista


- Islam bør være forbudt
Til tross for at det er et klart flertall av amerikanerne som oppfatter innvandrere som et gode, er det likevel antimuslimske holdninger å spore i USA. En ny meningsmåling fra North Carolina, utført av The Public Policy Polling, viser at 40 prosent av republikanerne i delstaten mener islam bør forbys. Hele 72 prosent av de spurte mener at en muslim ikke skal få lov til å bli president i USA.

The New York Times påpeker at delstaten er svært konservativ, og at det bare var noen få hundre respondenter i undersøkelsen. Avisen påpeker også at meningsmålerne er nært knyttet til Det demokratiske partiet.

Strengest i verden
Japan har trolig den mest restriktive innvandringspolitikken i verden, hvor 99,8 prosent av asylsøkerne får avslag, skriver The Times. I fjor fikk bare elleve av 5000 asylsøkere godkjent opphold i Japan.

Statsminister Shinzo Abe nekter å vike fra den strenge innvandringspolitikken, men har annonsert at Japan vil gi om lag ti milliarder kroner i bistand til Midtøsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere