Ett år har snart gått siden statsminister Jens Stoltenberg presenterte sin nye regjering. Så langt har ingen fått sparken, men ifølge bookmakerne er det flere statsråder som ligger tynt an.

Hos spillselskapet Unibet kan du nå gamble på hvem som ryker ut av regjeringen først.

Minst å tjene på...
Spillselskapet har rangert alle statsrådene ut fra hvor sannsynlig de tror det er at de kommer til å gå av. Jo lavere odds, desto sikrere er de på utfallet.

Klart dårligst odds får olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (3,25).

Går han av først, utbetales 325 kroner per satsede hundrelapp hos spillselskapet.

- Det hefter så mye ved Riis-Johansen nå, etter sommerens famøse monsterdebatt og nå pengegavene til Senterpartiet, at det er vanskelig å komme utenom ham som favoritt til å forsvinne ut av regjeringen først, sier Mads Jørgensen, ansvarlig for PR og samfunnskontakt i Unibet, til Nettavisen.

Les også: - Riis-Johansen går av i høst

Se oddslisten for alle statsrådene til høyre i saken.

Statsråd

Odds

Terje Riis-Johansen

3,25

Anne-Grete Strøm-Erichsen

4,5

Liv Signe Navarsete

5

Lisbeth Berg-Hansen

7,5

Magnhild Meltveit Kleppa

7,5

Knut Storberget

12,5

Audun Lysbakken

15

Tora Aasland

20

Lars Peder Brekk

25

Kristin Halvorsen

30

Hanne Bjurstrøm

30

Erik Solheim

30

Grete Faremo

30

Anniken Huitfeldt

40

Rigmor Aasrud

40

Sigbjørn Johnsen

40

Karl Erik Schjøtt-Pedersen

40

Jonas Gahre Støre

50

Trond Giske

50

Strøm-Erichsen nr. 2
Men Jørgensen sier samtidig at det ikke er så enkelt å vite hvem, eller eventuelt hvor mange av statsrådene som kan bli skiftet ut.

- Puslespillet er åpenbart ikke enkelt. Sett fra utsiden ser det ut som om hele regjeringen kan gå i oppløsning dersom Jens for eksempel ønsker å vrake en minister fra Senterpartiet. Derfor ser vi ikke bort ifra at to eller tre kan forsvinne samtidig ut døra, som en del av en hestehandel internt i den rødgrønne regjeringen, sier han.

Helseminister Anne Grethe Strøm Erichsen er nummer to på listen, med en odds på 4.5 hvis hun forlater regjeringen først.

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete, og Sp-kollega Magnhild Meltveit Kleppa i Samferdselsdepartementet, følger deretter med henholdsvis 5 og 7,5 i odds.

I juni ga Nettavisen karakterer til alle statsrådene.

Les saken her: Dommen over regjeringen

- Balanserer på skjør line
Du kan også spille på fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, der man får tilbake 7.5 ganger pengene om hun går av.

- Hun balanserer hele tiden på en skjør habilitetsline, sier Jørgensen.

Knut Storbergets odds er på 12,5, som spillselskapet begrunner med personlig slitasje.

- Dette ender kanskje med at han selv på et tidspunkt synes han har sittet lenge nok ved Kongens bord, sier han.

- Stoltenbergs wonderboy
Klart høyest odds har næringsminister Trond Giske (50) og utenriksminister Jonas Gahr Støre (50). Støre sitter like trygt, til tross for teppebråket, mener spillselskapet.

- Jonas Gahr Støre har vært Stoltenbergs wonderboy siden han kom inn i regjeringen, og noen afghanske tepper rokker ikke ved det. Trond Giske har virkelig tatt grep om næringsdepartementet, og har aldri stått sterkere, verken i folket eller på oddsen, sier Jørgensen.

Over halvparten av statsrådene har en odds på over 20.

- Det er så mye støy og usikkerhet som hefter ved de fem i toppen, at oddsen på de øvrige nødvendigvis må bli høy, sier han.

Lysbakken har klatret
Årets oddsliste er noe annerledes en listen som spilleselskapet lagde rett etter valget i fjor.

Da fikk barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken klart dårligst odds (4,5). Justisminister Knut Storberget har også klatret på listen, fra en andreplass i fjor til en sjetteplass i år (fra 7,5 til 12,5).

Nåværende helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har imidlertid sunket betraktelig i oddsen. (fra 10 til 4,5). Både finansminister Sigbjørn Johnsen og statsråd ved Statsministerens kontor, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, har gått fra en odds på 20 til 40.

Her kan du sjekke ut hele lista fra i fjor

Årets «statsrådsspill» gjelder fram til første statsråd forlater regjeringen. Hvis tre eller flere forlater ministerpostene sine samtidig, betaler selskapet tilbake innsatsen.