*Nettavisen* Nyheter.

Disse ødelegger foten din

Foto: Crestock (Illustrasjon)

Flip-flops er en «killer» for føttene.

29.07.10 09:58

(SIDE2):Nå brukes ikke de enkle sandalene bare på stranda og i vannet, men også i dagliglivet. Og de er årsak til mange ulykker, skriver Daily Mail.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

I England ender 200.000 mennesker opp hos legen eller på sykehus på grunn av fall eller problemer forårsaket av sandalene.

Grunnen til at de er så farlige er at du er nødt til å forandre ganglaget «for å få med deg skoen». Det betyr at du legger vekten på siden av foten istedenfor på hælen, noe som kan gi langvarig skade.

De mest vanlige skadene er vridd ankel, men inkluderer også alvorlige fall som følge av at flip-flops som er vanskelig å gå med på ujevnt underlag. Armbrudd og ankelbrudd er ikke uvanlig.

De populære skoene blir brukt av 15 millioner engelske kvinner hver eneste sommer.

Unaturlig press
- Tyngden legges på utsiden av foten og man ruller så foten innover slik at all tyngden havner på stortåen.Den konstante rullingen gir et unaturlig press på ankelleddet og gjør dette svakere, sier Mike O'Neill, talsmann for kiropraktor og podiatrist foreningen i Storbritannia.

Han mener flip-flops er like skadelig for føttene som stiletthæler, men at de forårsaker mer skade fordi de blir brukt over lengre tid.

- Mangelen på støtte gir smerter på innsiden av foten og leggen. I verste fall kan det føre til beinhinnebetennelse, sier O'Neill.

LES MER HELSE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.