RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse omkom i flystyrten

Redningsmannskap kom etterhvert fram til området hvor et småfly havarerte fredag ettermiddag. Det var dårlig vær med lavt skydekke da et tyskregistrert flyet med 3 personer ombord traff en en fjellside på østsiden av Sørvatnet i Bjugn kommune.
Redningsmannskap kom etterhvert fram til området hvor et småfly havarerte fredag ettermiddag. Det var dårlig vær med lavt skydekke da et tyskregistrert flyet med 3 personer ombord traff en en fjellside på østsiden av Sørvatnet i Bjugn kommune. Foto: Lornts Eirik Gifstad
Sist oppdatert:
Politiet har frigitt navnene.

- Identifisering av de omkomne etter flyhavariet i Bjugn og varsling av de pårørende er nå utført. Varslingen ble utført i samarbeid med tyske myndigheter, skriver Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Her er navn på de omkomne:

Heiko Schmitt, 49 år,

Dr. Hermann Jacobs, 56 år

Dr. Jürgen Gast, 58 år

Samtlige er tyske statsborgere hjemmehørende i Bayern.

Statens Havarikommisjon for Transport er i gang med sitt arbeide og beregner å få tatt ned flyvraket så snart værforholdene tillater det.

Fulgte ikke råd
Tidligere lørdag ble det kjent at piloten i småflyet som styrtet, ikke fulgte rådet fra flygeleder om å endre kursen på grunn av dårlig vær.

- Piloten var i kontakt med oss før ulykken. Været var så dårlig at de tidlig ble informert slik at de kunne lande på Rørvik eller fly en annen rute, sier sjefflygeleder Jan Vollan på Ørlandet hovedflystasjon til Adresseavisen.

Cessna-flyet som styrtet, var del av et følge på tre tyske småfly på vei sørover. Alle hadde i utgangspunktet lagt opp den samme reiseruten.

- Ulykkesflyet holdt seg til planen, mens de to andre endret sin plan underveis, forteller Morten Tjønndal, operativ sjef for Bodø kontrollsentral.

Lavt skydekke
Flyene skilte lag ved Helgelandskysten da det ene landet for å etterfylle drivstoff. Fly nummer to dro rett til Værnes, mens det som senere havarerte, fløy videre langs kysten.

Alle de tre som var om bord, omkom da Cessna-flyet styrtet i en fjellvegg ved Bjugn. Det var grått vær og lavt skydekke i området da ulykken skjedde.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere