RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse omkom i sprengningsulykken på Geilo

Sist oppdatert:
Det var tre menn på 27, 28 og 34 år som mistet livet i sprengningsulykken på Geilo forrige uke.

Politiet friga torsdag navnene til Gideon Rydningen (34), Stian Engravslia Nilsen (28) og Vytautas Matulevicius (27) som omkom i ulykken. De to yngste mennene var fra Kongsberg, mens den eldste kom fra Skien.

Fra før er det kjent at alle tre jobbet i Årstein Jensen Fjellsprenging i Kongsberg, en underentreprenør som arbeidet på stedet.

Ulykken skjedde onsdag forrige uke. Ifølge NRK splintret en borestang og kom i kontakt med dynamitt. Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) sier de har funnet årsaken til ulykken.

Politiet avsluttet sitt arbeid på ulykkesstedet fredag forrige uke. Da hadde 18 kilo dynamitt som lå igjen på ulykkesstedet, blitt sprengt i en kontrollert sprengning.

Sprengningsulykken er den første i Norge med dødelig utfall siden 2005. Den gang mistet en 50 år gammel mann livet da en ladning gikk av for tidlig under sprengningsarbeid på Stoa i Arendal. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere