*Nettavisen* Nyheter.

Disse omkom i ulykken

Foto: Tom Benjaminsen (SCANPIX)

Politiet har frigitt navnene på de omkomne etter trafikkulykken på E8.

08.01.11 21:25

Troms politidistrikt frigir lørdag navnene på de omkomne etter trafikkulykken på E8 i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag, der fem personer mistet livet. De pårørende er varslet.

En far (56) og en sønn (13) omkom, i tilegg til tre ansatte ved sykehuset i Narvik som hadde vært på ledersamling i Tromsø.

De omkomne i ulykken er:

1. Ola Henriksen, 56 år, Melbu

2. Finn-Lasse Henriksen, 13 år, Melbu

3. Inger Larsen, 65 år, Narvik

4. Tor Boye Eklund, 56 år, Bjerkvik

5. Wencke Astrid Hanssen, 44 år, Narvik

Les egen sak: Far og sønn omkom

- En dramatisk ulykke
Statens vegvesen beskriver ulykken som dramatisk.

- En dramatisk ulykke har rammet oss og vi tar dette på største alvor, uttaler regionvegsjef Torbjørn Naimak lørdag ettermiddag.

Ulykken blir nå gransket av både politiet, havarikommisjonen i Statens vegvesen.

- Når fem mennesker omkommer og flere blir skadd, gjør det særlig vondt for en etat som i 0-visjonen arbeider for at vi ikke skal ha døde og skadde på vegnettet vårt. Politiet, havarikommisjonen og Statens vegvesen er nå i gang med å finne ut årsaken til ulykka. Jeg kan derfor ikke kommentere den på nåværende tidspunkt, sier Naimak.

På bakgrunn av tidligere ulykker på strekninga Tromsø - Nordkjosbotn, startet vegvesenet sist høst en analyse og kartlegging av strekninga og ulykkene. Foreløpig er kartleggingsfasen gjennomført.

- I dette arbeidet vil etter hvert både kort- og langsiktige tiltak bli vurdert, slik som ytterligere hastighetskontroller, nedsatt fartsgrense, ulykkesskilting og andre fysiske tiltak som rekkverk og fysisk midtskille av vegbanene. Arbeidet videreføres umiddelbart og sluttføres innen utgangen av februar, sier Naimak.

- Masakren kan ikke fortsette
På en pressekonferanse på Universitetssykehuset Nord-Norge lørdag formiddag, krevde overlege Mads Gilbert at myndighetene nå må gjøre noe med E8 gjennom Lavangsdalen.

- Vi trygler myndighetene om å gjøre noe med Lavangsdalen. Denne massakren kan ikke fortsette, sier Gilbert.

- Et fysisk skille mellom veibanene er et absolutt krav, sa overlegen.

Les egen sak: - Denne massakren kan ikke fortsette

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag