Gå til sidens hovedinnhold

Disse skal representere deg på Stortinget

Høyre og Arbeiderpartiet er størst, og Miljøpartiet debuterer. Disse skal styre for deg de neste fire åra.

OSLO: Sent mandag kveld ble det klart at Miljøpartiet de Grønne debuterer på Stortinget. Rasmus Hansson får fast plass på Oslo-benken, og tok dermed et mandat fra SV.

Rødt ute, Høyre øker

Rødt var lenge på vippen, men det ble ikke stortingsplass på Bjørnar Moxnes denne gangen.

Ikke uventet fikk Høyre og Arbeiderpartiet inn flest mandater. Arbeiderpartiet fortsetter med seks, og fikk inn sitt siste mandat, veteran Marit Nybakk, helt til slutt.

Høyre øker sin Oslo-representasjon, og går fra fire til seks mandater. Totalt øker også Oslo antall mandater, fra 17 til 19. Dette på grunn av utjevninger i forhold til folketallsendring.

LES OGSÅ: De unge spår: Slik blir et blått Norge

LES ALT OM OSLO-VALGET HER!

Kan komme nye inn

Imidlertid er det slettes ikke sikkert at dagens Oslo-benk blir sittende veldig lenge på Stortinget. En del av mandatene er forventet å rykke inn i regjeringskontorene, og dermed vil vararepresentanter rykke inn på fast plass.

Dersom det blir en Høyre/Frp-regjering forsvinner Siv Jensen fra Stortinget, og inn i regjering, det samme kan være tilfelle for hennes partikollega Christian Tybring-Gjedde.

LES OGSÅ: Siv Jensen: – Morna, Jens!

Høyre er allerede sikker i regjering, og på Oslobenken er det flere mulige kandidater til ministerposter, blant annet leder for Oslo Høyre, Nicolai Astrup, førstekandidat Ine Marie Eriksen Søreide og nåværende finansbyråd i Oslo, Kristin Vinje.

Om de borgerlige også vil ha Venstre og KrF med seg i regjering, vil i alle fall Trine Skei Grande forsvinne fra Stortinget.

For Frps del kan dette bane vei for Mazyar Keshvari som står på 3. plass, og kanskje også Peter N. Myhre på fjerde. For Venstres del kan det bety at Guri Melby kommer inn på Stortinget.

Dersom Eriksen Søreide, Astrup og Vinjer rykker inn i regjeringskontorene kan Høyres Oslo-representanter bestå av Heidi Nordby Lunde, Frode Helgerud og Afshan Rafiq.

Statsråder returnerer

Samtidig vil en rekke nåværende statsråder returnere til Stortinget og Oslo-benken. Blant annet får vi se nåværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap), helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kulturminister Hadia Tajik (Ap) tilbake på Stortinget.

Tajik får gleden av å dele arbeidsplass med sin kjæreste, Høyre-politiker Stefan Heggelund.

Også utviklingsminister Heikki Holmås (SV) skal tilbake på Stortinget.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre