RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse spillene gir du ikke bort til jul

Sist oppdatert:
Har du pakket inn noen av disse, håper vi du har tatt vare på kvitteringen.

2009 har vært et år med preget av en rekke god spillutgivelser. Vi nevner i fleng, «Modern Warfare 2», «FIFA 10», «Uncharted 2» og «Forza Motorsport 3».

Se også vår guide til de ti beste julegavene.

Men det har også kommet haug med søppel det absolutt ikke er verdt å bruke tid på, eller gi bort i julegave. Det er tross alt ditt gode navn og rykte som står på spill.

Spillmagasinet anmelder flere hundre spill i året, noen svært gode, mange midt på treet og dessverre en god del av de mindre morsomme også. Vi spiller nettopp for at du skal gjøre et så godt valg i butikkhyllene som mulig.

Her er de spillene vi har gitt ternignkast en eller to i 2009. Legg merke til at det sjelden er sammenheng mellom merkevare og kvalitet i spillenes verden, i så fall er tommelfingerregelen at sammenhengen er omvendt proposjonal.

Tips: Du kan klikke på bildene og bla med piltastene på tastaturet.

Onechanbara: Bikini Samurai Squad

Slåssing | Xbox 360 | 18 år

Onechanbara-Bikini-Zombie-Slayers-16x9
Onechanbara-Bikini-Zombie-Slayers-16x9

Omvendt proposjonalt er ofte fokuset på pikselberter i forhold til kvalitet også, som med «Onechanbara: Bikini Samurai Squad». Her handler alt om pupper, rumper og lår, og veldig lite annet. Kort oppsummert er spillet over to år gammelt, har dårlig grafikk og dårlig lyd, har egentlig ingen historiemodus, kameraet er elendig, nivåene er helt like og kampsystemet suger pungsvette.

HTML EMBED

Rygar: The Battle of Argus

Action | Wii | 12 år

rygar
rygar

«Rygar: The Battle of Argus» er et fullstendig unødvendig spill som det ikke er mulig å si noe positivt om. Med mindre du har en eller annen merkelig fetisj for konverteringer av gamle middelmådige PS2-spill, styr langt unna.

HTML EMBED

G.I. Joe: The Rise of Cobra

Skytespill | PS3 (testet), multiformat | 16 år

G.I. Joe
G.I. Joe

«G.I. Joe: The Rise of Cobra» kan lett oppsummeres med to ord: Håpløs actionflopp. Historien er fullstendig meningsløs, musikken crap og dialogen noe av det verste vi har vært borti. Selv det underholdende «Yo Joe»-ropet har utviklerne klart å ødelegge. Med andre ord – uansett hvor glad du er i «G.I. Joe», ikke kjøp dette her. Spillet er pil råttent fra a til å, og tilbake igjen.

HTML EMBED

Tomb Raider: Underworld

Action | Wii | 16 år

Tomb-Raider-Underworld-16x9
Tomb-Raider-Underworld-16x9

«Tomb Raider: Underworld» til PS3 og Xbox 360 er en dugelig affære, men Wii-versjonen skal du holde deg unna. Spillet er befengt med et forferdelig kamera, masse bugs, elendig kontroll og meningsløse Wii-eksklusive oppgaver. Grafikken er og brettdesign er godt gjort, men det helper lite når alt annet faller fullstendig gjennom.

HTML EMBED

SimAnimals

Simulator | Wii | 3 år

SimAnimals-16x9
SimAnimals-16x9

«SimAnimals» er en god ide, i klassisk stil er du konge/gud/dronning over alle dyrene i skogen (samt plantene) og skal få dem til å formere seg, bo hos deg og like deg. Men en elendig kontroll, dårlig grafikk og programmeringsslurv fra skogbunn til tretopp ødelegger hele opplevelsen.

HTML EMBED

Afro Samurai

Action | PS3, X360 (testet) | 18 år

Afro-Samurai-16x9
Afro-Samurai-16x9

Stilig grafikk, glimrende stemmeskuespill, kule figurer hjelper lite når spillet sliter med et grusomt kamera, elendige plattformbiter og et tamt kampsystem som gjør spillet ensformig. Uavhengig av om du er fan eller ikke, «Afro Samurai» bør forbigås i stillhet.

HTML EMBED

Sonic and the Black Knight

Plattform | Wii | 12 år

Sonic and the black knight 16x9
Sonic and the black knight 16x9

Plattformhelten Sonics seneste spill har, med et par hederlige unntak, vært bånn i bøtta. Slik er det også med «Sonic and the Black Knight». Spillet er ensformig, med simpel spillbarhet, irriterende oppdrag og treg kontroll.

HTML EMBED

The Godfather II

Action | PC, PS3, Xbox 360 | 18 år

The-Godfather-II-16x9
The-Godfather-II-16x9

Ensformig, kjedelig, uferdig og stygt. «The Godfather II» klarer absolutt ikke å gjenskape stemningen fra filmene.

HTML EMBED

Transformers: Revenge of the Fallen

Action | Multiplattform | 12 år

Transformers-16x9
Transformers-16x9

Spill basert på filmer er sjelden gode, og «Transformers: Revenge of the Fallen» er ikke unntaket. Ensformige oppdrag, kort enspillerkampanje, dårlig kontroll, tynn historie og dårlig grafikk og lyd er ikke oppskriften på en god julegave.

HTML EMBED

Velvet Assassin

Action | PC, Xbox 360 | 18 år

ing.16
ing.16

Sexy dame, mindre sexy spill. «Velvet Assassin» kort oppsummert: Frustrerende, ensformig, lineært, mye prøving og feiling, dårlig siktesystem, middelmådig grafikk.

HTML EMBED

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Actioneventyr | Wii | 12 år

Harry Potter
Harry Potter

Wii-versjonen av Galtwort er artig å utforske med mange kriker, kroker og hemmeligheter. Men historien er tilnærmet uforstålig hvis du ikke kjenner bøkene og filmene inn og ut. «Harry Potter and the Half-Blood Prince» plages dessuten av dårlig stemmeskuespill og elendige mellomsekvenser, ensformighet og for det meste kjedelige og dårlig implementerte oppgaver.

HTML EMBED

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes

Action | Multiplattform

Star-Wars-The-Clone-Wars-Republic-Heroes-16x9
Star-Wars-The-Clone-Wars-Republic-Heroes-16x9

Med elendig grafikk og et kontrollsystem selv ikke Obi-Wan Kenobi klarer å berherske samt en Yoda som babler ustanselig om hva du kan gjøre bedre, blir en «Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes» den perfekte gaven til en du ikke liker.

HTML EMBED

Jak & Daxter: The Lost Frontier

Plattform | PSP

«Jak & Daxter: The Lost Frontier» hadde alt for seg: Varierte og godt designede omgivelser, artige fiender, interessante og utfordrende oppgaver, morsom dialog, pen grafikk og et par kule funksjoner. Men så ødela fyren med ansvaret for kamerat alt sammen. Synd.

HTML EMBED

Spore Hero

Eventyr | Wii

Spore-Hero-16x9
Spore-Hero-16x9

«Spore Hero» til Wii er like kjedelig som en traurig naturfagstime. Spillet begynner å hakke så fort grafikkmotoren får litt å tygge på, historien er intetsigende, oppgavene er ensformige og kjedelige og løses stort sett ved å riste eller trykke tilfeldig på kontrollen.

HTML EMBED

Assassin's Creed: Bloodlines

Action | PSP | 16 år

Den håndholdte versjonen av «Assassin's Creed» anno 2009 står absolutt ikke til sin storebror på PS3 og Xbox 360. «Assassin’s Creed: Bloodlines» har kjedelig historie, med lite spennende og dårlig designede omgivelserog grusomt kamera som gjør det det kan for å ødelegge for deg.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere