Gå til sidens hovedinnhold

Disse stroppene kostet bilist 6000,-

- Det er helt horribelt at de selger sånt.

(BA.no): Åsane-mannen mistet tolv plater ut av varebilen i en rundkjøring. Like bak ham kom en politibil. Fredag havnet saken på rettens bord.

Mannen i 40-årene nekter å vedta en bot på 6000 kroner etter at tolv finérplater skled ut av varebilen og falt på bakken 25. januar i år.

Lasteluken var åpen, og politiet anslo størrelsen på platene til 2,5 X 1,5 meter.

En politipatrulje som tilfeldigvis kom kjørende etter reagerte med å gi mannen en bot på 6000 kroner for dårlig sikring av lasten.

NEKTET Å VEDTA
Bileieren nektet å vedta forelegget, og dermed møtte han som tiltalt i Bergen tingrett fredag. En politiadvokat møtte for påtalemyndigheten, mens en politibetjent stilte som vitne.

Selv var Åsane-mannen sin egen advokat.

Mannen forklarte at han hadde kjørt med platene noen kilometer, og han mener de må ha forskjøvet seg idet han ga gass ved utkjøringen fra Biltema i Åsane.

Han mener at han gjorde det som kunne forventes av ham for å sikre lasten. I retten la han frem såkalte blekksprutstropper.

- Det er helt horribelt at de selger sånt skit, sa mannen og viste frem de bøyde stroppene.

- Hvorfor har du ikke reklamert på stroppene, ville tingrettsdommer Lise Gro Søreide vite.

- Det har jeg ikke et godt svar på. Jeg regner med å ikke komme noen vei med det. Heretter kommer jeg til å gå over til bare å bruke flatstropper, sa mannen.

- PLATENE VAR I BEVEGELSE
En politibetjent som kom bak varebilen fortalte at de oppdaget at platene var i bevegelse og at de ville stoppe bilen idet samme platene skled ut.

- De lå og vippet. Jeg vil påstå at de ikke var sikret i det hele tatt. Stroppene lå igjen midt i varerommet etter at platene var falt ut, sa politibetjenten.

Politiadvokat Line Skjengen ba om at boten ble økt til 7200 kroner, fordi tiltalte dro saken for retten. Det juridiske er ganske klart:

- Han er selv ansvarlig for å sjekke at utstyret han bruker er godt nok. Det er enkelt å sjekke, og han burde gjort det før han kjørte, sa Skjengen i sin prosedyre.

Etter 40 minutter var rettssaken over, og i neste uke faller dommen.

Les flere saker fra Bergensavisen

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken