Disse sykehusene synes pasientene er dårligst i landet

Sykehuset Østfold i Fredrikstad er det sykehuset i landet som kommer aller dårligst ut av pasientenes vurdering

Sykehuset Østfold i Fredrikstad er det sykehuset i landet som kommer aller dårligst ut av pasientenes vurdering Foto: Linda Edvardsen (Fredriksstad Blad)

Sykehuset Østfold er det dårligste sykehuset i landet.

14.09.14 20:39

Også Klinikk Hammerfest, Haugesund sjukehus og Haukeland Universitetssjukehus gjør det vesentlig dårligere enn landsgjennomsnittet, viser resultatene Nettavisen har hentet ut fra en brukerundersøkelse som er gjennomført blant mer enn 13.000 sykehuspasienter i 2013.

Det er nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten som har gjennomført undersøkelsen. Undersøkelsen ble gjennomført første gangen i 2006 og har vært årlig siden 2011.

Les også: Disse pasientene er mest fornøyde med sitt sykehus

Seniorforsker Anne Mette Bjerkan ved kunnskapssenteret, vet ikke hvorfor Sykehuset Østfold kommer så dårlig ut, da de kun leverer tallene i undersøkelsen.

Fakta

Om undersøkelsen:

- Østfold har ligget på samme nivå over tid. Sykehuset viser ingen utvikling i positiv retning og pasientene har rapportert dårlige erfaringer siden 2011. Det kan tyde på at sykehuset ikke har arbeidet systematisk med å forbedre pasienterfaringene, sier Bjerkan til Nettavisen.

- Ikke noe glansnummer for oss

Kategoriene Sykehuset Østfold scorer dårligere enn landsgjennomsnittet, er møte med pleiepersonalet og legetjenesten, om de blir snakket til på en forståelig måte, hvordan pårørende blir tatt imot, organisering, renhold, standard og maten på sykehuset.

Administrerende direktør Just Ebbesen ved Sykehuset Østfold, er ikke spesielt fornøyd med resultatet.

– Denne undersøkelsen har aldri vært noe glansnummer for oss. Undersøkelsen blir både drøftet i styret og i ledergruppen. Og jeg er ikke fornøyd med at vi scorer dårlig på en undersøkelse som omhandler pasienttilfredshet, sier Ebbesen til Fredriksstad Blad.

Gjør det dårlig

Klinikk Hammerfest gjør det dårligere enn snittet på seks forskjellige indikatorer.

Det er snakk om kontakt med pleiepersonalet, informasjonen de mottar, legetjenesten, organisering, standard og samhandling.

Saken fortsetter under bildet.

Klinikk Hammerfest er nummer to på bunnlisten over pasientenes sykehuserfaring. Foto: Stian Eliassen (Finnmark Dagblad)


Også dårlig i vest

Ved Haugesund sjukehus rapporterer pasientene dårligere erfaringer enn landsnittet på erfaringer med pleiepersonalet, sykehusets organisering av arbeidet og sykehusets standard.

Ved Haukeland Universitetssjukehus rapporterer de innlagte pasientene dårligere erfaringer med sykehusets organisering av arbeidet og med sykehusets standard, det vil si renhold, utstyr og lignende.

Her kan du se resultatene for alle sykehusene i landet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.