RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse tegnet i Fjord-nedsalget

Sist oppdatert:
iMarkedet har gjennomgått aksjonærlisten i Fjord etter nedsalget til amerikanske Seaboard Corporation. Her får du oversikten over hvem som satser på lakseselskapet
Onsdag for en uke siden ble det kjent at amerikanske Seaboard Corporation solgte 88,4 millioner aksjer i Fjord Seafood. Salget ble gjort til en gjennomsnittlig pris på 2,90 kroner pr. aksje. Dette tilsvarer 18,66 prosent av aksjene i Fjord.

Nedsalget har ført til at Fjord vil velge nye styremedlemmer til selskapet, og det er nå innkalt til ekstraordinær generalforsamling.

Endringene på aksjonærlisten

Med Seaboard ute av aksjonærlisten, er Domstein-familien igjen største aksjonær i Fjord. Domstein-familien eier Fjord-aksjer gjennom Domstein ASA og Enghav Holding, og disse postene er til sammen på 18,84 prosent.

Nest største aksjonær er Odin-fondene Odin Norge og Odin Norden. Begge disse fondene kjøpte aksjer i Seaboard-nedsalget, og den samlede posten er nå på 9,35 prosent.

Fritt Ord, Umoe Invest og Gambak har også kjøpt seg videre opp, mens Skagen har redusert sin andel.

Ny på aksjonærlisten til Fjord er investeringsselskapet Vicama AS. Bak dette selskapet står Ulrichsen-familien, med Kjell Ulrichsen i spissen.

Nye eiere

Det har skjedd store endringer i aksjonærmassen i Fjord den siste tiden. Av de gamle storeierne er det kun Domstein igjen.

Som tidligere nevt har Seaboard trukket seg ut. Tidligere har både islandske Samherji og Charles Fribourg, styremedlem i Fjord Seafood ASA, gjennom familieselskapet Continental Enterprise Ltd og ContiGroup Companies, Inc solgt sine aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere