RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse topper utrolista

(Thinkstock)
Sist oppdatert:
Det er noen yrkesgrupper som skiller seg markant ut.

(SIDE2): Halvparten av de spurte innen media, markedsføring eller kommunikasjon svarte at de har opplevd samlivsbrudd, mot tre av ti i resten av befolkningen, skriver VG .

Olje- gass- og energisektoren har høyest samlivsbruddprosent i aldersgruppen over 30 år: 51 prosent i denne gruppen hadde opplevd samlivsbrudd.

Få hverdager
Spørreundersøkelsen er utført av Opinion på oppdrag fra HELP Forsikring.

Også skiftarbeid kan vise seg å gi god grobunn for et samlivsbrudd og det er ikke et ukjent fenomen for advokat og ekspert på familiehjelp, Dag Are Børresen.

- For skiftarbeiderparene vil det bli svært få hverdager. Konfliktnivået er ekstremt høyt i veldig mange av disse sakene. mange av dise sakene ender opp i retten, sier han til avisen.

Årsaken til at mediefolk også topper statistikken er fordi disse ofte har yrker med høyt tempo, uforutsigbar arbeidstid og at man ofte kan være mye borte fra familien, mener psykolog og samlivsekspert Peder Kjøs.

Utroskap oppgis å være viktigste årsak til skilsmisse eller oppløsning av samboerskap i alle yrkesgrupper – nær to av åtte oppga dette som grunnen samlivsbruddet.

- Dette sier noe om betydningen av det å få hverdagen til å gå opp og være sammen. Samlivsbrudd kan ha utspring i skiftende følelser og muligheter man finner andre steder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere