Gå til sidens hovedinnhold

– Disse trenger varme

– Naboreaksjone må bunne i frykt, sier SV-politkier og engasjert samfunnsdebattant Ivar Johansen, om småbarnforeldres mobilisering mot bygging av bolig for folk med rushistorikk.

ØKERN: Lokalavisen Groruddalen har tidligere skrevet om varslet bygging av bolig for folk med rus- og psykiatrierlatert historikk, som engster naboer og beboere på Økern:

– Reaksjoner som dette tror jeg først og fremst er grunnet i frykt for det ukjente, og kanskje for dårlig informasjon fra bydelens side, sier Johansen.

LES OGSÅ: Naboene venter på informasjon

– Storbyen har selvsagt mange innbyggere som ikke nødvendigvis er som gjennomsnittsbefolkningen, og som kan ha ekstra behov for støtte og oppfølging. Mer enn kanskje de fleste av oss trenger disse lokalmiljøets og naboenes inkludering og varme. Og som oftest vil en slik forbrødring over hagegjerdene vise at begge "sider" har flotte kvaliteter som en ikke nødvendigvis får øye på sånn på avstand, sier Johansen.

Han fortsetter:

– Barn bør læres opp til toleranse, framfor frykt og forakt, for annerledeshet og mangfold. På den måte blir barna også mer robuste for å møte de utfordringer de senere vil møte i storbyen.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene