RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse tyvene stjal sparepengene til en 4-åring!

FANGET PÅ KAMERA: Innbruddstyvene som brøt seg inn til Ann Karin S. Steinkjer og familien ble fanget på kamera, men er fortsatt på frifot. Nå ønsker politiet tips.
FANGET PÅ KAMERA: Innbruddstyvene som brøt seg inn til Ann Karin S. Steinkjer og familien ble fanget på kamera, men er fortsatt på frifot. Nå ønsker politiet tips. Foto: privat
Sist oppdatert:

NAMSSKOGAN (namdalsavisa.no): Da Ann Karin S. Steinkjer kom heim til huset med barna på ett og fire år onsdag ettermiddag, fikk hun sjokk.

– Det var ganske rotete i gangen, så det første jeg tenkte var at barna hadde rotet mye før vi dro til barnehagen om morgenen. Da jeg så nærmere i stua, var det noe som ikke stemte, sier Steinkjer til Namdalsavisa.

Raserte stua

På gulvet lå tre mursteiner som var brukt til å knuse det ene stuevinduet. Både vegg og inventar i stua var knust.

– Det så ikke ut da vi kom heim. Den ene veggen hadde et stort hakk etter en av mursteinene, og det var glasskår på hele gulvet, sier Steinkjer.

Namsskogingen ringte politiet før hun dro til samboeren som fortsatt var på jobb.

– Det var en fryktelig følelse å se hva innbruddstyvene hadde gjort. Å tenke på at de har vært inne i huset vårt og rotet rundt er en ekkel følelse, sier hun.

Det innbruddstyvene ikke hadde planlagt, var at samboerne i Namsskogan har et viltkamera mot gårdsplassen.

– Vi satte opp kameraet da det var snakk om hundetyver i fylket. Da var vi redde for hunden våre. Det henger også opp et skilt der det står at vi har et kamera, men det har tyvene muligens ikke sett. Kanskje de ikke forstår norsk, sier Steinkjer.

Bildene valgte namsskogingen å legge ut på Facebook, og nå går de som en farsott på det sosiale mediet.

BILEN: Tyvene stakk i en Mercedes Vito med registreringsnummer NT 20TAB.

– Jeg synes det er veldig bra at mange deler bildene. Da er det større sjanse for at politiet får tatt innbruddstyvene. Bildet viser ikke ansiktet til de to karene, men du ser hva de har på seg og hva slags bil de kjører, forteller Steinkjer.

– Hva var det innbruddstyvene tok med seg fra huset?

– Det var stort sett smykker. En del arvegods og småpenger. Fireåringen hadde blant annet spart opp til å kjøpe seg nye leker, nå er de pengene borte, sier hun.

– I tillegg til smykker og penger, stjal de faktisk pålegget i kjøleskapet, sier Steinkjer som nesten ikke klarer å la være å le litt.

Ønsker tips

Politiet fikk inn to meldinger onsdag om innbrudd i fylket. Operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Lars Letnes, utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom innbruddet i Namsskogan og på Åsen.

– Vi er nå på utkikk etter en hvit Mercedes, type kassabil, med sort panser, forteller han.

Nå ønsker politiet tips.

– De beveger seg fra dag til dag, og kan kjøre både nord- og sørover. Hvis noen ser denne bilen, oppfordrer vi folk til å ta kontakt, så vi kan se nærmere på saken, sier Letnes.

PS: Det er snakk om en Mercedes Vito med registreringsnummer NT 20TAB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere