RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse utestedene ble stengt i natt

Foto: Farid Ighoubah
Sist oppdatert:
Mer enn 120 serveringssteder i Bergen sentrum ble kontrollert natt til lørdag – tre måtte stenge allerede etter en time.

Åtte etater gikk sammen i en storkontroll for å avdekke feil og mangler ved utesteder i Bergen. De hadde nok å rapportere!

Svin på skogen
I løpet av den første timen ble tre serveringssteder stengt. Nye Facil og Salwa Pizza måtte lukke dørene på grunn av manglende serveringsbevilling. På Facil hadde også mattilsynet vesentlige merknader, men stengte ikke da dette allerede var gjort på grunn av manglende serveringsbevilling. I denne restauranten ble det også funnet personer som ikke hadde arbeids- og oppholdstillatelse.

Kafeen Tranh Dat måtte også stenge på grunn av dårlig renhold og orden.

Serveringsstedet Barcelona måtte stenge av 2. etasje etter at brannvesenet avdekket mangler ved rømningsveier.

Koblet ut brannvarslingen
Club Jur, som er jusstudentenes egen pub, fikk pålegg om å stanse et røykshow. I den forbindelse hadde arrangørene koblet fra brannvarslingsanlegget, noe som ble utbedret mens brannvesenet var til stede.

Hos Fotballpuben ble det oppdaget en ulovlig spilleautomat. Serveringsstedet har tre uker på å få ordnet opp i sakene.

På Bocca Bar oppdaget skjenkekontrollørene at det ble konsumert alkohol ved uteserveringen etter tillatt tid for konsum. Stedet kan vente seg 2-5 prikker i skjenkekontorets register.

Også ved Kreem ble det observert personer som drakk alkohol på utendørsserveringen etter at det ikke lenger var tillatt.

Skjenket i butikk
Politiet ble tilkalt til et butikklokale i Skostredet der det ble konsumert alkohol uten nødvendig skjenkebevilling. Politiet ryddet lokalet og festen ble avsluttet umiddelbart etter at de kom.

Gro Gaarder som er kontorsjef i Kontor for skjenkesaker er fornøyd med aksjonen.

– Det viser seg gang på gang at det er ting å utsette hos serveringsstedene. Vi fikk avdekket en del i natt og jeg er fornøyd med resultatet så langt.

En ferdigrapport på nattens aksjoner vil først være klar i løpet av neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere