*Nettavisen* Nyheter.

Disse uvanene kan skade huden din

Foto: Creatas (Getty Images/Creatas RF)

Få tips om hvordan du får en sunnere hud.

21.04.12 16:33

(SIDE2): Slik forebygger du aldring av huden.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Gidder du ikke å rense huden din før du legger deg? Føler du at du prøver nye hudprodukter hver uke og at ingenting hjelper? Dette er vanlige feil når det kommer til pleie og stell av huden. Men det er aldri for sent til å komme i gang med gode hudpleierutiner. Sjekk ut disse rådene for hvordan du kan få en sunn og frisk hud.

Du dropper solkrem
Dette er kanskje den verste tabben du kan gjøre. Sola er nemlig en av hovedårsakene til aldring av huden, skriver Health.com. Husk at solstrålene treffer huden din selv om det er overskyet. Solkrembeskyttelse er spesielt viktig når du er på ferie i solfylte strøk, men det er også viktig å smøre seg når sola titter fram her hjemme i Norge.

Du renser ikke huden
Daglige hudpleierutiner er viktig for å unngå tørr hud og akneproblemer. Det anbefales å behandle hele ansiktet både morgen og kveld med hudpleieprodukter beregnet for din hudtype. I løpet av dagen blir huden din utsatt for skitt og forurensing. Dette kan fort forårsake irritert hud og kviser. Å hoppe over hudpleierutinene på kvelden gir større risiko for kviseutbrudd senere.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Du fjerner ikke mascaraen
Om du skulle komme sent hjem, for eksempel etter en tur ute på byen, så er det kanskje ekstra fristende å finne senga med gang. En god nødløsning kan derfor være å ha sminkeservietter lett tilgjengelig på soverommet slik at du ikke våkner opp med gammel sminke som kan irritere huden og øyene.

Du gir opp for tidlig
Da man prøver nye produkter skal man alltid huske på at det skal gå litt tid før man merker resultater. Vær derfor tålmodig og ikke bli frustrert om du ikke merker forbedring den første tiden. Å prøve et nytt produkt annenhver uke vil gi et inntrykk av at ingenting fungerer for din hud.

Generelt anbefales det å gi et nytt produkt seks uker før du kan se forandringer. Det tar 30 dager for at nye hudceller når opp til det øverste laget av huden. For å kunne se eventuelle forskjeller må du derfor bruke mer enn en måned på nye hudpleieprodukter og kremer. Inneholder produktet anti-age-ingredienser kan det ta enda lengre tid, helt opp til fire måneder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thinkstock

Du bruker for mange produkter samtidig
Hvis du finner en hudkrem du er fornøyd med så burde vel også resten av serien bidra til enda bedre resultat, eller? Nei, det er ikke alltid sånn. Det kan være tilfelle at det er et produkt i hudpleieserien som huden din vil reagere på og med fire-fem ulike kremer kan det bli vanskelig å finne syndebukken. I stedet bør du begynne med en krem og deretter innføre et nytt produkt etter to uker. På denne måten vil det bli lettere å finne ut hva som eventuelt irriterer huden din.

Du undervurderer skjønnhetssøvnen
det er en kjent sak at for lite søvn kan gi flere uønskede effekter, deriblant for tidlig aldring av huden. Mange opplever dessuten at lite søvn og økt stressnivå gir flere kviser og akneutbrudd. Søvn er viktig for at stresshormonene skal falle til normalt nivå i løpet av natten og dermed gi tid til cellene for å reparere og fornye.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.