*Nettavisen* Nyheter.

Disse vil leve lengst

Dagens unge vil ikke leve like lenge som sine foreldre, ifølge en ny undersøkelse.

13.04.07 17:30

(SIDE2): Ikke nok med at 50-åringene tjener masse penger og er veletablerte. De kommer til å leve lenger enn både foreldre, besteforeldre og sine egne barn også. Det skriver Jyllands-Posten fredag.

Eksperter advarer om at nåtidens unge vil leve kortere enn foreldrene fordi de spiser dårligere og mosjonerer mindre.

Stor undersøkelse
Konklusjonene er basert på undersøkelser av medlemmer av treningskjeden Fitness First i Storbritannia. Over 8000 medlemmer har besvart et spørreskjema og deltagerne er inndelt i tre grupper. 18-29, 30-50 og de over 50.

Blandt de eldste svarte 93 prosent at de var sunne, 84 prosent at de var forsiktige med alkohol og 75 prosent at de prøvde å unngå tilsetningsstoffer i maten.

Hele 55 prosent var tilfredse med hvordan kroppen så ut og fire av fem mente de hadde en god balanse mellom arbeid og fritid.

LES MER HELSE HER

30-åringene er misfornøyd
Av 30-50 årigene var det 85 prosent, som svarte at de var oppmerksomme på hva de spiser, 54 prosent var fornøyd med kroppen, men bare 46 prosent av 30-åringene var fornøyd med kroppen.

Den yngste gruppen kom dårligst ut og blandt disse var det 80 prosent som passet på spisevanene. 69 prosent svarte at de drikker moderate mengder alkohol og bare halvparten bekymret seg over over tilsetningsstoffer i maten. 62 prosent kunne si seg fornøyd med fysikken, skriver avisen.

Viktig å spise sunt
Vi utførte vår egen kostholdsundersøkelse for en måned siden. Over 9000 svarte på denne undersøkelsen som stadfestet at hele 50 prosent mener det er viktig å spise sunt, mens 61,7 prosent hevder de har et sunt kosthold, selv om 39 prosent innrømmer at det ikke er lett å velge et sunt kosthold.

Les hele saken her: SE HVOR SUNN DU ER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.