RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FRA SV TIL AP: Fylkesmann i Agder, Øystein Djupedal, har meldt seg ut av SV. Dråpen var Syria-forhandlingene, der SV valgte å trekke seg.
FRA SV TIL AP: Fylkesmann i Agder, Øystein Djupedal, har meldt seg ut av SV. Dråpen var Syria-forhandlingene, der SV valgte å trekke seg. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Djupedal melder seg inn i Ap

Sist oppdatert:
Tidligere statsråd Øystein Djupedal mener SV er blitt et irrelevant parti.

Etter 38 år som SV-medlem har den nåværende fylkesmannen i Agder meldt seg ut av SV og inn i Ap.

- Jeg har i flere år vært spørrende til utviklingen i SV. Det maktsøkende og allliansebyggende partiet jeg var med på å bygge opp, er borte, sier Øystein Djupedal til Agderposten.

Djupedal har vært både stortingsrepresentant, nestleder og statsråd for SV. 

- SV er irrelevant
SVs opptreden i forbindelse med forhandlingene om et bredt forlik for Syria-flyktningene ble dråpen som fikk begeret til å flyte over.

- At partiet valgte å stå utenfor forliket, og når vi ser hva partiet ellers sier i resolusjoner og politisk arbeid, viser det at dagens SV dessverre er irrelevant, sier Djupedal til avisen.

Han sier det er komplett uforståelig at SV ikke ble med i Syria-forliket, og mener det gjør hans gamle parti til et helt uinteressant parti.

Djupedal forteller at han valgte Ap fordi han er enig i partiets politikk, og fordi det er prinsipielt riktig å være medlem av et parti.

Djupedal fikk nylig ikke fornyet tillitt som fylkesmann for Agderfylkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere