Gå til sidens hovedinnhold

- Djupedal ny fylkesmann i Aust-Agder

Stortingsrepresentant Øystein Djupedal (SV) blir ikke fylkesmann i Nord-Trøndelag, men får ifølge TV 2 embetet i Aust-Agder som plaster på såret.

Djupedals kollega Inge Ryan (SV) blir fredag utnevnt til fylkesmann i Nord-Trøndelag, mens Djupedal har søkt embetet i Aust-Agder lenge etter at den opprinnelige søknadsfristen var utløpt, melder TV 2.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) ønsker ikke å kommentere denne saken før etter at de nye fylkesmennene er presentert på en pressekonferanse fredag ettermiddag. Det var bare to søkere til stillingen i Nord-Trøndelag, Ryan og Djupedal, mens det var fem søkere til stillingen i Aust-Agder før Djupedal kom til.

Blant søkerne til embetet i Aust-Agder er reaksjonene sterke.

- Dette er kameraderi på et høyt nivå, sier lederen for Demokratene, Vidar Kleppe.

En annen søker er sogneprest Einar Gelius i Vålerengen menighet i Oslo. Han sier til TV 2 at han er opprørt og skuffet.

- Statsråden må tenke seg om en gang til. Det lukter svidd lang vei. Jeg føler meg lurt. Folk i Aust-Agder må gjøre opprør. Dette kan vi ikke finne oss i, sier sognepresten.

Regjeringen vil fredag utnevne fylkesmenn i Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Oppland og Aust-Agder.

I Møre og Romsdal er det tre søkere, blant dem stortingsrepresentant Lodve Solholm (Frp) og sysselmannen på Svalbard Per Sefland. Kristin Hille Valla, som er fylkesmann i Oppland i dag, er eneste søker til embetet i dette fylket.

(©NTB)

Er det greit at Djupedal får særbehandling? Si din mening under

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre