RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømmer VIF - Brann for 8. gang

Roy Helge Olsen er ikke ukjent med å dømme oppgjøret mellom Vålerenga og Brann. Søndag kveld blir hans 8. opptreden i ringen når de to gigantene møtes.

Første gang Olsen dømte Vålerenga mot Brann er en kamp de fleste Vålerenga-fans husker godt. Det var fjerderundekampen i cupen på Bislett i 1997 hvor førstedivisjonslaget Vålerenga vant 3-0. Året etter gikk det ikke like bra da Brann vant 3-0 i Bergen, men så var det tid for en ny minneverdig kamp. Stedet var Stadion, men laget var Vålerenga. 4-0 vant Vålerenga i Bergen i 2002. I medaljeårene 2004, 2005 og 2006 ble det henholdsvis 1-1, 2-1-seier og 1-3-tap. I fjor vant Vålerenga 2-1 i Bergen med Roy Helge Olsen som dommer.

Sjelden straffespark

Kampen mot Brann markerer et lite jubileum også for Roy Helge Olsen. Det er nemlig 50. gang han dømmer Vålerenga i en obligatorisk kamp i Norge. På de første 49 har Vålerenga vunnet 24, spilt åtte uavgjort og tapt 17 ganger. Og for de som tror at nå må det være Vålerengas tur til å få et billig straffespark kan vi nevne at sist gang Olsen dømte straffe til Vålerenga var tilbake i 2003-sesongen.

Femte gang i år

Det blir femte gang Kristiansand-dommeren skal dømme Vålerenga denne sesongen. Det startet med 1-1 borte mot Stabæk i 2. serierunde, så vant Vålerenga 2-1 borte mot Kongsvinger i 11. runde før Odd Grenland ble slått med samme sifre på bortebane i den 16. serierunden. Siste kamp Olsen dømte Vålerenga i var 0-2-tapet borte mot Haugesund i den 20. serierunden.

Kjøp billetter til Vålerenga - Brann her

Kjøp billetter til Vålerenga - Brann her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere