RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømmes til et bedre liv

Unge kriminelle rusmisbrukere kan fra nyttår dømmes til å få orden på seg selv og sitt i stedet for fengsel.

Rett etter at dommen er forkynt i tingretten, vil en gruppe mennesker nå stå klar til å ta imot den kriminelle og gi en hjelpende hånd fremfor fengsel. Cellen vil bli byttet ut med bolig, utdannning, jobb, nettverksbygging og aktivisering.

- Opplegget for hver enkelt blir individuelt, men for de fleste vil det i første omgang være snakk om å finne riktig rusbehandling og et sted å bo, sier prosjektleder Ingunn Seim til Bergens Tidende.

Hun legger til at det under varetekt vil bli gitt en vurdering på hvem som kan være motivert nok til å delta i et slikt prosjekt fremfor å sone sin straff bak murene. Og deltakerne som blir plukket ut, må være innstilt på at det her blir mange, lange og tøffe veier å gå.

Det overordnede målet med prosjektet er å redusere rusproblemet for hver enkelt og forebygge rusleratert kriminalitet. Modellen som blir brukt er forøvrig adoptert fra Irland og Skottland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere