RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for å ha stengt hunden inne til den døde

Kongsvinger (NTB): En 37 år gammel kvinne fra Eidskog er dømt til 21 dagers betinget fengsel etter at hun stengte hunden sin inne på badet og reiste fra stedet. Hunden døde av mat- og vannmangel.

Hunden ble funnet død på badet i september 2009. Ifølge dommen fra Glåmdal tingrett i Kongsvinger hadde den ligget der i flere dager, uten tilgang på vann, mat eller frisk luft, melder NRK.

En veterinær fra Mattilsynet som vitnet i saken, forklarte at hunden ikke kan ha levd mer enn en knapp uke før den etter store pinsler har tørstet i hjel.

Kvinnen har forklart i politiavhør at hun var inne hos hunden etter tre uker og ga den mat og vann, noe retten ikke fant troverdig fordi hunden ikke hadde kunnet levd i rommet så lenge uten tilgang på næring.

Kvinnens forsvarer, advokat Jan Erik Myrvold, sier at klienten hans ikke møtte i retten. Hun er tidligere ikke straffedømt.

- Grunnen til at vi fikk en betinget dom, er de personlige forholdene kvinnen var under. Normalt ville det nok i en sånn sak blitt en ubetinget dom, sier Myrvold. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere