RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for overgrep på samboerens datter (8)

Illustrasjon
Illustrasjon Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Overgrepene skal ifølge den ferske dommen ha pågått i et års tid.

Den 39 år gamle mannen fra Vestfold er i Øvre Romerike tingrett dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med et barn under 10 år. Han er også dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til sin samboers datter, ifølge Romerikes Blad.

Overgrepene mot den da åtte og ni år gamle jenta skal ifølge den ferske dommen ha pågått i et års tid, mens jenta var åtte og ni år gammel hjemme hos moren på Øvre Romerike.

Etter en ferietur i utlandet – hvor jenta ifølge moren oppførte seg merkelig, og krevde å få sove sammen med moren – forklarte jenta hva som hadde skjedd. Moren tok saken videre til politiet.

Nekter for at det har skjedd
Retten skriver i dommen at det finnes ingen andre bevis enn jentas egen forklaring om hendelsene.

Selv nekter 39 åringen straffskyld. Han har heller ingen formening, eller forklaring på hvorfor jenta kan ha fremkommet med slike beskyldninger mot ham.

Jenta ble avhørt ved Barnehuset, og avhøret ble spilt av i retten. Der forklarer hun seg om hvordan morens samboer forgrep seg på henne, etter at hun hadde lagt seg. Hun forklarte at 39-åringen var full og at overgrepene hadde skjedd flere ganger.

Retten mente jentas forklaring var troverdig tror fullt ut på henne. I dommen skriver retten at hun var konsistent på hva hun hadde vært utsatt for. At forklaringene om overgrep, tid og sted stemte overens når hun snakket.

– Svært alvorlig
Riksadvokaten beordret selv mannen tiltalt i oktober 2012 og tingrettsdommer Ola Trygve Holt skriver i dommen at forholdet mannen skal straffes for er «svært alvorlig»:

«I dette tilfellet er det snakk om gjentatte tilfeller av seksuell omgang, men ikke samleie, med ei jente som var 8 til 9 år gammel. Det er på det rene at jenta fremdeles er preget av hendelsene, og hun har behov for behandling og oppfølging.»

Den tiltalte 39-åringen hadde en rekke karaktervitner som snakket for ham i tingretten. Ingen kunne forestille seg at mannen kunne ha gjort det jenta forklarer. De framstilte ham som en ressurssterk mann, som er flink med barn.

– Skjønner ikke domfellelsen
Mannens forsvarer, advokat Knut Johan Ditlev-Simonsen, forteller til Romerikes Blad at dommen umiddelbart ble anket.

– Vi skjønner ikke hvordan retten kan finne ham skyldig ut i fra det bevismaterialet som er lagt fram. Nå blir det opp til lagmannsretten å vurdere dette en gang til. Dessverre virker det som tingretten er i ferd med å bli en mellomstasjon før saken virkelig skal avgjøres i lagmannsretten, sier Ditlev-Simonsen.

Han forteller at 39-åringen nekter straffskyld. Ifølge forsvareren har han heller ingen forklaring på hvorfor jenta har forklart seg slik hun har gjort. Han ønsker heller ikke å spekulere i det.

– Din klient nekter for å ha gjort det han er dømt for. Hvordan har han det med dommen?

– Det kan man bare forestille seg selv. Dette er en ekstrem påkjenning og en ekstremt vanskelig sak å forholde seg til, for ham. Han tar en dag av gangen og vi har troen på at dette skal løse seg i lagmannsretten, sier Ditlev-Simonsen.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere