RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORSØKT DREPT: Fem personer er dømt for angrep på Rene Karoli (bildet) og hans sønn.
FORSØKT DREPT: Fem personer er dømt for angrep på Rene Karoli (bildet) og hans sønn. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Dømt for på Karoli

Sist oppdatert:
Fem personer dømt for angrep og drapsforsøk på Rene Karoli og sønnen.

Oslo tingrett har dømt fem personer for angrep og drapsforsøk på Rene Karoli og hans sønn i april 2013.

To domfelte, Ismail Josef og en 33-åring, er dømt til fengsel i fire år og seks måneder for medvirkning til legemsbeskadigelse og drapsforsøk.

To domfelte (20 og 23 år) er dømt til fengsel i sju år for drapsforsøk på Rene Karoli og sønnen.

En femte tiltalt (22 år) er dømt til fengsel i to år for medvirkning til legemsbeskadigelse og drapsforsøk. Retten finner det imidlertid bevist at 22-åringen ikke deltok direkte i angrepet men at han skal dømmes for psykisk medvirkning.

Retten finner det bevist at de fem personene gjennomførte et planlagt angrep på Rene Karoli og sønnen på Torshov bingo den aktuelle dagen, og at de gikk løs på de to mennene med blant annet machete, øks og kniv.

«Retten bemerker generelt at det aktuelle angrepet var samordnet fra de tiltaltes side, og det uttalte formålet med angrepet var å skade de fornærmede, som var intetanende og ubevæpnet. De to fornærmede ble påført betydelige skader, og angrepet kunne meget lett fått dødelig utgang».

De fem er også dømt til å betale 202.500 kroner til hver av ofrene i erstatning og oppreisning.


DØMT: Ismail Josef er en av de fem domfelte i Oslo tingrett. Josef er dømt til fengsel i fire år og seks måneder for angrep og drapsforsøk på «sigøynerkongen» René Karoli og hans sønn på Torshov Bingo i 2013.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere