RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for sjalusivold tidligere

Andye Mekasha Hassen
Andye Mekasha Hassen Foto: Morten Holm /Privat (Scanpix/Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Et halvt år før den dødsvoldsiktede 21-åringen i sjalusi brøt seg inn hos Andye Mekasha Hassen (22) i Aurskog og slo ham flere ganger i ansiktet, ble han dømt for sjalusivold mot en annen bekjent.

21-åringen var på fest med flere bekjente i Oslo da han oppdaget at jenta han hadde et godt øye til, lå i en seng sammen med en annen mann. Begge var nakne, og 21-åringen ble opprørt fordi han oppfattet at de to hadde hatt seksuell omgang, skriver Romerikes Blad.

Mens flere andre på festen, inkludert jenta han hadde et godt øye til, forsøkte å roe ham ned, slo 21-åringen mannen som hadde ligget naken i senga flere ganger i ansiktet slik at han gikk i bakken.

Også etter at han gikk i bakken, skal 21-åringen ha slått og sparket. Fornærmede fikk blant annet brudd i venstre øyehule.

– Engangstilfelle
Da politiet kom til festen, erkjente 21-åringen med en gang at han var gjerningsmann.

Dette kommer fram i Oslo tingretts dom fra mars i år – der 21-åringen ble dømt til fengsel i 45 dager.

Voldsutøvelsen skjedde i november i fjor.

Tingretten legger til grunn at 21-åringen ble provosert av mannen han slo, men bemerker at han også gikk løs på mannen etter at han hadde blitt stoppet første gangen.

– Retten er overbevist om at hendelsen han nå domfelles for, er utypisk for hans person og adferd og representerer et engangstilfelle, heter det i dommen.

– Tok feil
Men noe engangstilfelle har det vist seg ikke å være.

For natt til lørdag 16. oktober brøt 21-åringen seg inn hos Andye Mekasha Hassen (22) i Aurskog og slo ham flere ganger i hodet med knyttet neve.

22-åringen ble fraktet til Oslo universitetssykehus avdeling Ullevål med alvorlige skader, og ble erklært død på sykehuset sent lørdag kveld.

Les mer: 200 sørgende mintes Andye!

I politiavhør har den dødsvoldsiktede 21-åringen forklart at det var sjalusi som lå bak voldshandlingen.

– Tingretten tok vel feil i den første saken da de mente dette var et engangstilfelle. Denne dommen vil få betydning for straffutmålingen i Aurskog-saken, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson til RB.

21-åringens forsvarer, advokat Sverre Næss, tror ikke hans klient er spesielt sjalu av seg.

– Jeg ser at retten mente dette var et engangstilfelle, og det tror jeg de hadde rett i. Men det er jo ikke rart man blir sjalu når man finner jenta man har et godt øye til i seng med en annen mann, sier Næss, som ikke var forsvarer for 21-åringen under saken i Oslo tingrett.

– Det er ikke slik han har vært hittil, og det kan ha vært uheldige omstendigheter rundt begge sakene. Det er kun snakk om å bruke tørre nevene, og ikke noe våpen er involvert i noen av tilfellene, sier Næss.

– Ikke spesielt sjalu
Advokat Marianne Darre-Næss forsvarte 21-åringen i Oslo tingrett.

– Han ble ikke framstilt som noen spesielt sjalu person i retten, og fikk gode skussmål av vitnene som forklarte seg, sier Darre-Næss til Romerikes Blad.

Mandag ble 21-åringen løslatt fra politiet varetekt og overført til soning av dommen fra Oslo tingrett.

21-åringens nåværende forsvarer, Sverre Næss, tror ikke hans klient vil bli varetektsfengslet på nytt når dommen fra Oslo er sonet ferdig.

– Det vil da ikke være noen fare for bevisforspillelse og man kan trekke paralleler til saken på Jessheim der pastorsønnen ble løslatt fra varetekt, sier Næss.

Politiet er så godt som ferdig med etterforskningen av voldshendelsen i Aurskog, men venter nå på rapporter fra Kripos og den endelige obduksjonsrapporten.

Ifølge Sverre Næss har ikke 21-åringen tatt stilling til spørsmålet om straffskyld i forhold til siktelsen.

– Dødsårsaken er noe uviss, og før den endelige obduksjonsrapporten foreligger, vil han ikke ta endelig stilling til siktelsen. Men han har rent objektivt erkjent å ha slått, sier Næss.

Les flere saker på RB her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere