RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for trusler - slipper fengsel

TILTALT: Arslan Maroof Hussain (til høyre), kjent som Ubaydullah Hussain, med sin forsvarer advokat John Christian Elden under et fengslingsmøte i 2012.
TILTALT: Arslan Maroof Hussain (til høyre), kjent som Ubaydullah Hussain, med sin forsvarer advokat John Christian Elden under et fengslingsmøte i 2012. Foto: Fredrik Varfjell (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (28) er dømt for trusler og hatefulle ytringer mot jøder, men slipper å sone.

Islamisten Ubaydullah Hussain er dømt til fengsel i 120 dager for trusler mot to journalister og en sakkyndig i retten. Han frifinnes for hatefulle ytringer mot homofile.

60 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Hussain tok betenkningstid da dommen ble lest opp i tingretten fredag, melder NTB.

Hussain har allerede sittet 53 dager i varetekt, og slipper derfor å sone noe av den ubetingede delen av straffen.

– Jeg er lettet over at jeg slipper fengsel, men jeg er uenig i dommen. Jeg ble ikke trodd i retten, men mailene eller det jeg har sagt har aldri vært ment som trusler, sier han til NRK.

Den muslimske ekstremisten Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (28) var tiltalt for å ha truet journalister i Aftenposten og Dagsavisen høsten 2012.

Han ble også tiltalt for hatefulle ytringer mot jøder, og for å ha truet en person som vitnet i en straffesak mot mulla Krekar. Han var også tiltalt for hatefulle ytringer mot homofile, men dette blir han frikjent for.

Nettavisen oppdaterer saken.

Les: «Ditt overtråkk er så grovt ved denne artikkelen at du bør være bekymret for din sikkerhet»

Les: Fengsles i to uker

Trusler mot vitne

Hussain er dømt for å ha truet et vitne i straffesaken mot Mullah Krekar.

Under straffesaken mot Krekar i Borgarting lagmannsrett i oktober 2012, skal Hussain ha kommet med følgende uttalelse til en forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) : «Svin. Ved Gud den allmektiges vilje skal du brenne i helvete og i denne verden» og «In shah Allah, muslimene vil ta ansvar».

Forskeren var sakkyndig vitne i lagmannsretten, og har flere ganger advart mot å ikke undervurdere mulla Krekar, og påpekt at mullaen driver rekruttering til militante grupper.

Hatefulle ytringer mot jøder
De hatefulle ytringene mot jøder kom på Facebook-siden til Profetens Ummah.

Hussain ut lenke til en VG-artikkel med følgende kommentar:

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47. Disse svinene tilhører en okkupasjonsmakt, Israel, i tillegg har de okkupert vår moské, Al- Aqsa. Ya Allah, få de skitne jødene ut av vår moské og gi oss alle mulighet til å be salah i masjid Al-Aqsa før vår død. Amiin!!! ...»

Deretter fulgte han opp kommentaren med:

«De er ekte svin og må bekjempes. Det er synd at broren som skjøt mot synagogen i 2005 eller 2006 ikke traff noen!»

Trusler mot journalister
Det tredje tiltalepunktet mot Hussain, når straffesaken starter mandag, er truslene mot journalistene i Dagsavisen og i Aftenposten.

Etter at Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud skrev denne artikkelen om Profetens Ummah, fikk hun følgende melding på e-post fra Hussain:

«Artikkelen er mottatt av både kjente og ukjente brødre, og den er IKKE godt mottatt. At du har snoket i folks privatliv har satt sinnene i kok og du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i privatlivet ditt også! Med ord eller handlinger, det vet ikke jeg! Dette er ikke en trussel, kun nyttig informasjon til ditt eget bruk».

En artikkel i Aftenposten førte til at en av avisens journalister mottok denne meldingen på e-post:

«Når du skriver løgner og ting som er uriktig så gjør du den muslimske befolkningen SINNA. Både kjente og ukjente muslimer har reagert STERKT på din artikkel. Akkurat som du har gått inn i privatlivet til våres brødre, kan noen gå inn i privatlivet ditt. Ditt overtråkk er så grovt ved denne artikkelen at du bør være bekymret for din sikkerhet. Etter et par tastetrykk på nettet eller en telefon til et kontaktnettverk, er det veldig enkelt for folk å finne ut hvor du oppholder deg. Resten av historien kan du tenke deg selv. DETTE ER IKKE EN TRUSSEL, ADVARSEL ELLER SKREMME-MAIL, JEG OPPLYSER DEG BARE OM FORHOLDENE SOM KAN OPPSTÅ GRUNNET DIN LØGNAKTIGE ARTIKKEL. EI HELLER OPPFORDRER JEG TIL DETTE. MEN DERSOM NOE SKJER MED DEG, VIL JEG SMILE HELE VEIEN TIL BEGRAVELSE ...»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere