RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for trusler mot journalist

Sist oppdatert:
En 19 år gammel mann må i fengsel etter å ha sendt truende e-poster og tagget på husveggen til en BT-journalist.

(iBergen.no) Det var etter en artikkel om fotballpøbler i 2008 at journalisten i Bergens Tidende først mottok en e-post med følgende innhold «... putter du casuals i media igjen så knekker begge beina dine.»

«Vi vet kor du bor»
Deretter fikk journalisten flere trusler på e-post før flere maskerte menn dukket opp på døren hans og ringte på gjentatte ganger. Journalisten var ikke hjemme, men det var hans kone og barn som ikke lukket opp døren. Deretter tagget de maskerte mennene «Vi vet kor du bor» på ytterveggen til BT-journalisten.

Nå må 19-åringen sone 60 dager i fengsel. Det ble bestemt i Bergen Tingrett denne uken. Mannen som avtjener sin verneplikt for øyeblikket ga i retten en uforbeholden tilståelse og erkjente å ha truet journalisten.

Har brutt med miljøet
Mannen er tidligere straffedømt én gang for legemsbeskadigelse, legemsfornærmelse og ulovlig bruk av fyrverkeri. Retten la i formildende retning vekt på at den nå dømte 19-åringen er ung og at han har brutt med det såkalte casuals-miljøet.

Les mer på iBergen. no:- Dette blir krise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere