RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arkivfoto (Smaalenen)

Dømt til 14 og 16 års fengsel for barnedrap

Sist oppdatert:
Dommen slår fast at mishandlingen bar preg av tortur.

 En 29-årig kvinne er i Borgarting lagmannsrett dømt til 14 års fengsel for drap på sin datter ved å drukne henne. En 36-årig medtiltalt mann er dømt til 16 års fengsel.

Torsdag i forrige uke kjente juryen de to skyldig i forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter på kvinnens halvannet år gamle datter i Oslo i 2010.

Jenta døde etter at moren to ganger senket hodet hennes i en bøtte med vann. Motivet skal ha vært å disiplinere den lille jenta.

Les også: To kjent skyldige i forsettlig barnedrap
Og:  Aktor mener ettåring ble drept med forsett

Pakistansk miljø

Kvinnen har bakgrunn i det pakistanske miljøet i Oslo, mens mannen er britisk-pakistaner bosatt i London. Han er omtalt som kvinnens nettkjæreste.

I dommen legger lagmannsretten også vekt på at den halvannet år gamle jenta ble utsatt for omfattende psykisk mishandling – blant annet ved at hun ble nektet å sove, utsatt for sult, tvunget til å stå oppreist over lang tid og helt kaldt vann over.

– Selv om den fysiske avstraffelsen av det lille barnet var hyppig forekommende, ikke minst i form av harde slag med åpen hånd både mot hode og andre steder på kroppen, er den psykiske siden av avstraffelsen likevel den mest straffverdige, heter det i dommen.

Mishandlingen har ifølge dommen preg av det en forbinder med tortur.

– Forskjellen er at et torturoffer normalt i det minste vil vite hvorfor det blir torturert og også hvordan torturen kan bringes til opphør, skriver retten.

Anker til Høyesterett

Forsvareren til 36-åringen, advokat René Ibsen, varslet allerede tirsdag at dommen vil bli anket til Høyesterett over saksbehandlingen.

– Han er grunnleggende uenig i at han er skyldig i forsettlig drap, men når det likevel ble slik, er ikke straffeutmålingen så overraskende. Det er imidlertid en rekke prosessuelle spørsmål vi ønsker avklaring på i Høyesterett, sier Ibsen til NTB.

Kvinnen har ikke tatt stilling til om hun anker dommen, opplyser forsvareren hennes, advokat Geir Hovland.

– Slik saken lå an, var det en straff som var ventet. Klienten min ønsker først og fremst å legge dette bak seg og komme i gang med resten av sitt liv, sier Hovland til NTB.

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller la ned påstand om 15 års fengsel for kvinnen og 17 års fengsel for mannen.

Da Oslo tingrett behandlet saken i mai, ble kvinnen og mannen dømt til henholdsvis åtte og ni års fengsel for uaktsomt drap. Hun tilsto uaktsomt drap, men fastholdt at det ikke var begått med forsett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere