RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt til 19 års fengsel for Hareid-drapet

Sist oppdatert:
Den 24 år gamle mannen som drepte Sami Milhem på Hareid i august i fjor, er i Frostating lagmannsrett dømt til fengsel i 19 år, melder NRK.

Straffen for overlagt drap og likskjending er den samme som da saken ble behandlet i tingretten. Den domfelte anket tingrettens dom med krav om mildere straff. Aktor holdt fast ved sin påstand om 20 års fengsel, mens forsvareren mente 17 år var det korrekte, melder NRK.

Under den to dager lange rettssaken i Ålesund tinghus fortalte 24-åringen om den vanskelige tiden i fengsel etter at han ble dømt for drapet på Hareid.

– Det har vært et levende mareritt. Jeg hadde mareritt senest i natt. Det er helt forferdelig å tenke på hva jeg har gjort. Jeg våkner av drømmer, og det er tungt å leve med dette, sa den dømte da saken startet.

Han forklarte også at han har fått psykiatrisk behandling i perioden han har sittet i fengsel. Han tar sikte på å fullføre utdanningen som forskalingssnekker, men sliter med konsentrasjonsvansker.

Under behandlingen i tingretten kom det fram påstander om at 24-åringens samboer var blitt voldtatt av avdøde og at dette kan ha vært en del av motivet for drapshandlingen. Dette har domfelte i ettertid skjønt ikke var riktig.

– Jeg vil likevel ikke legge noe ansvar for drapet på min tidligere samboer. Jeg prøver å tenke minst mulig på henne, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere