RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt til å rive naust

Sist oppdatert:
Mannen skulle fikse opp naustet sitt, men bygget i stedet en hytte. Nå må han rive.

Nausteieren fra Meland fikk på visse vilkår lov til å rive det gamle naustet for å sette opp et nytt. Men naustet ble langt i fra det kommunen hadde gitt tillatelse til.

Kommunen mente ombyggiing og innredning får naustet5 til å minne mer om en rorbu for overnatting. De krevde derfor fjerning av både ovn, skorstein, vindu i gavlene, solterrassen og muren ut mot sjøen. Dessuten måtte etasjeskillet med trapp vekk, vegger skal bare ha ytre kleding og ikke isolasjon og taket skal tilbakeføres med bølgeblekk eller aluminiumsplater.

Kommunen krevde også at gulvet skal være jordgulv som før, og ser alvorlig på det de mener er privatisering av et stort område som er utlagt til friområde, skriver Avisa Nordhordland

Rødfargen får stå
Fylkesmannen har nå gitt kommunen full ryggdekning for sitt vedtak. Det eneste nausteieren får beholde på naustet, er rødfargen.

Nausteieren mener han er utsatt for forskjellsbehandling fra kommune sin side. Han mener å ha dokumentasjon på at andre har gjennomført tilsvarende tiltak på sine naust og sluppet unna med det. Men Fylkesmannens folk som har vært på synfaring, tilbakeviser disse påstandene.

Nausteieren har nå gjennom sin advokat tatt opp saken med Sivilombudsmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere