RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt til å være edru

Retten har sett seg lei på 28-åringens stadige voldsepisoder i fylla. Nå er bergenseren dømt til å være edru i tre år.

En rekke ganger har den 28 år gamle bergenseren havnet i politiets søkelys for voldelige episoder i fylla. Men nå har Bergen Tingrett bestemt at mannen skal holde seg edru i tre år.

Truet med potetskreller
Etter et fuktig lag på byen i mars, ble 28 åringen svært agressiv da han skulle spise middag hjemme hos en kamerat. Mannen tok opp en potetskreller og truet kameraten med denne.

Like før hadde han tatt strupetak på en annen mann i leiligheten og løftet han opp slik at det bare var skotuppene som berørte gulvet. Kvelertaket holdt 28-åringen så lenge at mannen ikke klarte å puste og fikk merker på halsen. Den tiltalte delte også ut drapstrusler under episoden.

Betinget under tvil
28-åringen har på eget initiativ tatt tak i sine alkoholproblemer og startet på antabus. Under tvil kom derfor retten frem til at de kunne reageres med en betinget fengselsstraff på 120 dager denne gangen.

Men på bakgunn av at tiltaltes ovetredelser synes å være relatert til et alkoholproblem, fastsatte retten det særlige vilkår at tiltalte avholder seg fra alkohol eller andre berusende midler i prøvetiden som ble satt til tre år.

For at 28-åringen skulle få en følbar umiddelbar reaksjon, må han betale en bot på 5000 kroner til statskassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere