RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt til fengsel for bedragerier verdt 29 millioner

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): En tidligere advokat er dømt til to og et halvt års fengsel for grovt bedrageri mot banker og finansieringsselskaper. Dommen omfatter bedragerier verdt totalt 29 millioner kroner.

Saken, som gikk i Oslo tingrett, har tilknytning til en sak der finansmannen Christer Tromsdal og to andre menn i fjor ble dømt til mellom tre år og ni måneder og seks år i fengsel. Den dommen er anket.

Dommen mot den tidligere advokaten falt tidligere denne uken. I tillegg til fengselsstraffen er mannen også dømt til å betale 3,5 millioner kroner i erstatning til DNB, og han er idømt inndraging av drøyt en halv million kroner. Ett år av fengselsstraffen er gjort betinget.

Mannen er dømt for å ha brukt uriktige takster til å få utbetalt millionlån fra DNB og Nes Prestegjelds Sparebank. I skjerpende retning påpeker Oslo tingrett at flere av bedrageriene er utført av mannen i egenskap av å være advokat, noe som har underbygget tilliten hos bankene.

I en annen sak tilknyttet det samme sakskomplekset ble en takstmann først dømt til ett år og ni måneders fengsel for korrupsjon. Mannen døde før ankesaken kom opp, og Økokrim forfulgte ikke saken videre. På bakgrunn av dette avsa Borgarting lagmannsrett frifinnelsesdom i mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere