RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
To menn, en tidligere Mesta-leder (44) og en Sarpsborg-mann (60) er dømt for korrupsjon i Mesta-saken. De to andre som var tiltalt i saken, en Sarpsborg-mann (50) og en Halden-mann (38) ble begge frifunnet for korrupsjonsanklagene.
To menn, en tidligere Mesta-leder (44) og en Sarpsborg-mann (60) er dømt for korrupsjon i Mesta-saken. De to andre som var tiltalt i saken, en Sarpsborg-mann (50) og en Halden-mann (38) ble begge frifunnet for korrupsjonsanklagene. Foto: Geir Bjørnstad) (SA)

Dømt til fengsel for korrupsjon

To av de fire mennene som var tiltalt i Mesta-saken er funnet skyldig i grov korrupsjon. De to andre tiltalte i saken ble frifunnet for korrupsjonsanklagene.

I den enstemmige dommen fra Sarpsborg tingrett er den tidligere Mesta-lederen (44) dømt til fengsel i to år og fire måneder etter at tingretten har funnet ham skyldig i korrupsjonshandlinger og utroskap mot sin tidligere arbeidsgiver Mesta AS, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Ett år og fire måneder av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år, hvilket innebærer at ett år av straffen må sones, hvis denne dommen blir rettskraftig. I tillegg er han dømt til å betale nesten 2,7 millioner kroner i erstatning til Mesta, samt å tåle inndraging av i overkant tre millioner kroner.

Sarpsborg-mann dømt
Også en Sarpsborg-mann (60) er dømt for grov korrupsjon i størrelsesorden rundt 325.000 kroner i den samme saken. Ifølge dommen skal han ha utført arbeid på den daværende Mesta-lederens eiendom i Fredrikstad og utstedte fakturaer med uriktig tekst til Mesta. Straffen for 60-åringen ble satt til fengsel i ett år og seks måneder, hvorav ett av år av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. I tillegg til korrupsjonshandlinger, er 60-åringen dømt for overtredelse av regnskapslovgivningen.

Initiativtakeren
Sarpsborg tingrett anser den 44 år gamle tidligere Mesta-lederen som initiativtakeren til korrupsjonshandlingene de to nå er domfelt for.

- Ved vurderingen er det lagt vekt på at det er (44-åringen - red.anm.) som både har oppsøkt (60-åringen - red.anm.) og som har gitt instruksjon om hvordan tjenestene og faktureringen skulle gjennomføres, skriver tingrettsdommer Ragnhild Borgerud i dommen, som er enstemmig.

Lettet over frifinnelse
To andre menn, en 50 år gammel sarping og en 38 år gammel haldenser, var også tiltalt for korrupsjon ved at de skal ha utstedt flere fiktive fakturaer til Mesta i forbindelse med arbeid de skal ha utført for Mesta gjennom deres felles firma. Begge ble frifunnet for korrupsjon, men ble begge dømt til 30 dagers betinget fengsel for overtredelse av regnskapslovgivningen.

- Min klient er svært lettet over å bli frifunnet for korrupsjonsanklagene som har vært rettet mot ham i lang tid, sier Sarpsborg-mannens forsvarer, advokat Håkon Juell Hassel hos Advokatfirmaet Elden, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Flere nyheter fra Sarpsborg Arbeiderblad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere