*Nettavisen* Nyheter.

DN faller videre

DN sliter med inntektene. Et fall i driftsinntektene på over en prosent i tredje kvartal bidrar til å dra ned tallene til eieren NHST.

20.06.08 11:02

Mens mediemarkedet opplever en annonseoppgang, etter flere å med motgang, sliter Dagens Næringsliv fortsatt med inntektene.

Avisen har et fall i driftsinntektene på 1,3 prosent, fra 80 millioner kroner til 79 millioner kroner i tredje kvartal. Nedgangen skyldes allende annonseinntekter. Særlig juli og august var svake måneder på annonser. Business to business-markedet for annonser er fortsatt krevende, mens det er vekst innen konsumentrettede annonser. Avisen hadde et minus på 0,7 millioner kroner i tredje kvartal i fjor, noe som er marginalt bedre enn året før.

De svake tallene i Dagens Næringsliv bidrar til å trekke ned eierselskapet Norges Handels og Sjøfartstidende, selv om de opplever en bedring fra samme kvartal i fjor. Konsernets driftsresultat på minus 8,2 millioner kronern representerer en forbedring på fire millioner i forhold til tilsvarende kvartal i fjor.

Ifølge konsernet bidrar en pågående og omfattende forretningsutvikling, særlig innenfor internett, olje og fiskeri, til å trekke driftsresultatet ned.

Det er ikke bare DN som opplever fall i inntektene. Den engelskspråklige avisen Trade Winds et fall i driftsinntektene på ni prosent til 13,3 millioner kroner, noe som primært skyldes dollarfall.

For Upstream, konsernets engelskspråklige oljeavis, peker pilen motsatt vei. Avisen har en omsetningsvekst på to prosent til 11,1 millioner kroner, noe konsernet anser som godt i og med at avisen har all sin omsetning i dollar. Også for DN Nye Medier peker pilen oppover. Nettsatsningen har kostet konsernet dyrt, men begynner snart å kaste av seg. Inntektene har økt med 42 prosent til 3,4 millioner kroner. Kostnadene er redusert med 10 prosent og driftsresultatet er på minus 2,8 million, og det er en fremgang på 1,6 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.