RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DN kutter ca. 20 millioner

Sist oppdatert:
Dagens Næringsliv kutter rundt 20 millioner kroner i år. Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST regner med bedre resultater i år enn i fjor.

Den rosa næringslivsavisen har kuttet ned bemanningen i redaksjonen med 10-12 årsverk, og teller nå rundt 90 journalister. Nedbemanningen har skjedd gjennom permitteringer og naturlig avgang.

Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i Norges Handels- og Sjøfartstidende, som utgir blant annet Dagens Næringsliv, sier at målet er å opprettholde kvaliteten på avisen. NHST gikk med én million kroner i overskudd i fjor. Omsetningen har fortsatt å falle i første kvartal i år, men Bjørkavåg regner med at sluttresultatet i år blir mye bedre enn i fjor.

Resultatfremgangen skal komme som et resultat av både kostnadskutt og inntektsvekst. Avisen Dagens Næringsliv er isolert sett fortsatt meget lønnsom, med en driftsmargin på 10 prosent i fjor. Det er først og fremst DN Nye Medier og oljeavisen Upstream som har tynget regnskapene i selskapene. Ifølge Bjørkavåg går det nå bedre her, og han venter omsetningsvekt i år.

- Finanspressen er hardt rammet over hele den vestlige verden. Telekom, finans og IT er bransjer som har kuttet hardt, sier Bjørkavåg. Han tror mesteparten av avisenes innktetsbortfall er konjunkturbetingen, men er usikker på når det snur oppover igjen.

Innsparingene i Dagens Næringsliv er gjort gjennom mange mindre kutt. Det er ingen planer om å kutte vekk deler av produktet, opplyser Bjørkavåg. Han vil ikke ut med årets budsjetter, men bekrefter at kuttene kan ligge i størrelsordenen 20 millioner totalt sett for inneværende år i forhold til fjoråret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere