RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNA-tester jente på New Zealand

Foto: AP (AP)
Sist oppdatert:
Scotland Yard sjekker ut jente som er slående lik Madeleine McCann.

DNA-prøver fra en newzealandsk jente er oversendt Scotland Yard for å bekrefte identiteten. Jenta skal ah slående likhetstrekk med den britiske jenta Madeleine McCann, som forsvant sporløst fra et feriested i Algarve i Portugal, 3. mai 2007. Madeleine skulle snart fylle fire år da hun forsvant.

Det var ved juletider at det ble gjort en observasjon av en jente som lignet på Madeleine. Dette førte til at newzealandsk politi igangsatte en omfattende etterforskning.

Innhenter DNA
Politiet på New Zealand gikk allerede ut 4. januar og uttalte at de var absolutt sikre på at jenta ikke var den forsvunne Madeleine. Men Scotland Yard vil likevel DNA-teste den aktuelle jenta for eventuelt å få avkreftet at det er Madeleine, skriver The Telegraph

- Politiet vil sende en DNA-prøve til britisk politi for å bekrefte identiteten til jenta som var feilaktig tatt for å være Madeleine av en borger i allmennheten, sier etterforsker Kallum Croudis til The Southland Times.

Det var en butikkansatt i den sørlige byen Queenstown som gjorde observasjonen av jenta. Jenta kom gående inn i butikken sammen med en mørkhåret mann på nyttårsaften.

- Hun hadde samme defekten på øyet som Madeleine. Bare en liten prosentandel av befolkningen har det, og jeg stirret på det og glemte helt hva de hadde kjøpt, sier butikkmedarbeideren.

Foreldrene til Madeleine har tidligere bedt folk om å være oppmerksomme på en liten defekt datteren deres hadde i høyre øye. Defekten skal være forholdsvis unik, ettersom det forekommer sjelden.

Flere observasjoner
Politiet sier det tidligere har vært flere observasjoner på New Zealand av jenter som linger Madeleine.

Dette er ikke første gang at britisk politi innhenter DNA-prøver i forbindelse med Madeleine-forsvinningen. I 2011 ble en ung jente observert i India sammen med en belgisk mann og en fransk kvinne. DNA-prøvene viste imidlertid at jenta ikke var Madeleine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere