RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB + Gjensidige Nor politisk dødt

Sist oppdatert:
En avtale mellom SV og regjeringspartiene vil sette en stopper for en fusjon mellom DnB og Gjensidige Nor frem til 2005, mener SVs Øystein Djupedal
Det er Aftenposten som skriver dette.

En fusjon mellom DnB og Gjensidige Nor vil redusere statens eierandel i DnB fra 48 prosent til under 34 prosent. Det har ikke regjeringen fullmakt til, mener Djupedal.

Han sier at en skriftlig avtale binder Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti hindrer regjeringspartiene mot å gå inn for en bankfusjon. DnB kan derimot slå seg sammen med mindre banker, slik at statens eierandel forblir over 34 prosent.

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner mener Djupedal tar feil, og fremholder at avtalen ble inngått i forbindelse med at DnB skulle fusjonere med Storebrand.

- Hvis regjeringspartiene har tenkt å prøve å vri seg unna dette, ved å drive ordkløveri, så må jeg si at det vil ødelegge enhver mulighet for Regjeringen til å inngå avtaler med oss i fremtiden, sier Djupedal til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere